Οριστική πτώχευση και τέλος για το Alter

default image

Ποια είναι η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Alter

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε οριστικά η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ” με διακριτικό τίτλο “Alter Channel” με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (1026/12.9.2013).

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχαν υποβάλει 206 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ως ύστατο μέσο αντίδρασης προκειμένου να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η άδεια λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού και εκπομπής συχνότητας επιστρέφεται στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο, όπως προβλέπει ο νόμος, θα πρέπει να την διαθέσει μετά από διαγωνισμό σε όποιον ενδιαφέρεται.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το Alter από τον Ιούλιο του 2011 είχε υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που απαγορεύει τις κατασχέσεις και τις πληρωμές.

Η εργοδότρια εταιρεία είχε εξαγγείλει πως θα εισέλθει νέος επενδυτής που θα πληρώσει τους εργαζόμενους και θα ρυθμίσει τα χρέη-μαμούθ προς τους υπόλοιπους πιστωτές ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω “κουρέματος” (haircut).

Οι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας από το Νοέμβριο του 2011, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, το κυπριακό fund “Αργκό”, έπαψε να ενδιαφέρεται στα τέλη του 2011, ενώ και ο ίδιος ο δικαστικός διαμεσολαβητής που είχε οριστεί από το πτωχευτικό δικαστήριο, διαπίστωσε στη συνέχεια πως δεν υπήρχε κανένας επενδυτής.

Μάλιστα ο πραγματογνώμονας Ιωάννης Καταγής ο οποίος είχε ζητήσει παράταση για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, είχε φτάσει στο σημείο να παραιτηθεί του σχετικού αιτήματος στο δικαστήριο, αφού έβλεπε πως δεν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον και δυνατότητα επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού που έχει “βυθιστεί” σε χρέη ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου ορίζεται σύνδικος πτώχευσης ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπέης, ενώ ορίζονται και ημερομηνίες για τις συνελεύσεις των πιστωτών για τα περαιτέρω. Η εργοδότρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα