Σκηνικό κρίσης στην ΕΡΤ

Σκηνικό κρίσης στην ΕΡΤ
To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Eurokinissi

Τα δύο "καυτά" θέματα που οδήγησαν πλέον και στην αυξημένη δημόσια αντιπαράθεση των Γ. Θαλασσινού και Β. Κωστόπουλου είναι η ραδιοφωνία και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η έντονη διαφοροποίηση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού για τη συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες της SuperLeague και η προσωπική επίθεση εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, καθιστούν δύσκολη τη “συγκατοίκηση” των δύο προσώπων εντός του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έχει λάβει την απόφασή του, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με βάση και την πρόθεση που εκδηλώθηκε από έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Τα δύο “καυτά” θέματα που οδήγησαν πλέον και στην αυξημένη δημόσια αντιπαράθεση είναι η ραδιοφωνία και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο Γιώργος Θαλασσινός, ως εντεταλμένος σύμβουλος σχεδόν από την πρώτη στιγμή, το Καλοκαίρι του 2017, δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο και βρίσκονταν σε μια άτυπη σύγκρουση διαρκείας.

1. Ο τομέας της Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ από το 2017 ανατέθηκε στο Γιώργο Θαλασσινό, χωρίς ωστόσο να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα και το περιεχόμενο των σταθμών. Ο Γ. Θαλασσινός είχε καταθέσει τις προτάσεις του στο ΔΣ, χωρίς κανένας από τα δύο πρόσωπα να τις υλοποιεί, εξαιτίας του συγκρουσιακού κλίματος. Μετά την ψήφιση του οργανογράμματος της ΕΡΤ, με το οποίο διαφωνούσε ο Γ. Θαλασσινός, ήρθε η ώρα της υλοποίησης του. Στην περίπτωση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός με 10 συμμετοχές εργαζομένων της ΕΡΤ και εκκρεμούσε η συνεδρίαση και απόφαση του ΔΣ. Ο Γ. Θαλασσινός και ο Αριστοτέλης Μεταξάς απουσίασαν από τη συζήτηση του θέματος, όταν ετίθετο στο ΔΣ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ληφθεί απόφαση επί 2 μήνες επί του διαγωνισμού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ο Αρ. Μεταξάς, έχοντας ήδη ψηφίσει υπέρ της σύμβασης της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες της SuperLeague, παρέμεινε εντός του ΔΣ και υπήρξε απαρτία. Όπως ορίζει το καταστατικό της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, κήρυξε άγονο τον προηγούμενο διαγωνισμό ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας και ανέφερε πως θα καταθέσει προτάσεις για τις θέσεις των διευθυντών των ραδιοφωνικών σταθμών. Θα πρέπει στη συνέχεια να προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός που θα απευθύνεται και σε πρόσωπα εκτός ΕΡΤ. Ο Γ. Θαλασσινός του εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Β. Κωστόπουλου, ενώ τα “σκάγια” πιάνουν και την κυβέρνηση: “Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας– διαδικασίες ,με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων»”

2. Η διαφωνία του Γ. Θαλασσινού στην επικείμενη υπογραφή της σύμβασης της ΕΡΤ με Παναθηναϊκό, Άρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, διατυπώθηκε εν τη απουσία του από το ΔΣ της 10 Αυγούστου και χωρίς να εξουσιοδοτήσει κάποιο πρόσωπο για την ψήφο του. Σε αυτή τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ το σχέδιο συμφωνίας με τις 7 ΠΑΕ της Super League είχε εγκριθεί με 4 ψήφους υπέρ και κανέναν κατά, καθώς ο Αριστοτέλης Μεταξάς που κρατούσε αρνητική στάση στις πρωτοβουλίες της διοίκησης, ενέκρινε το θέμα, ενώ ο Γ. Θαλασσινός απουσίαζε. Δέκα ημέρες αργότερα στη συνεδρίαση της 22Αυγούστου, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μετά την ενημέρωση του Β. Κωστόπουλου, για τη συμφωνία της ΕΡΤ με τις ομάδες ο Γ. Θαλασσινός πήρε το λόγο . Στην παρέμβασή του σημείωσε πως «δεν ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση είχε σχέδιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» , «μακάρι να έχει». Όμως υπογράμμισε πως τα 53 εκατομμύρια ευρώ που θα δαπανήσει η ΕΡΤ πηγαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο «σε υπόδικους» και σε «κατάδικους» , οι «οποίοι διατηρούν στρατούς οπαδών που προβαίνουν σε αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και έκανε λόγο για «υποβαθμισμένο προϊόν», «που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα