Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή αποφάσισαν τεχνικοί και δημοσιογράφοι

Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε τετράωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αποφάσισαν να προχωρήσουν τεχνικοί της τηλεόρασης και δημοσιογράφοι. Υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας τάσσεται η Ένωση Συντακτών

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 πραγματοποιούν την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης, ενώ θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής.

Μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, APT TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στα κανάλια τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας τάσσεται η Ένωση Συντακτών

Υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας και εναντίον κάθε μορφής καρτέλ στην ενημέρωση επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται η Ένωση Συντακτών και υπογραμμίζει την πάγια θέση της για διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ενάντια σε κάθε μορφή συγκέντρωσης, είτε αυτή οφείλεται στην πολιτική εξουσία, είτε προκαλείται από επιχειρηματικά παιχνίδια.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η άμεση συνταγματική αποκατάσταση της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η διαδικασία αδειοδότησης και η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι οι προϋποθέσεις για ενημέρωση με δημοκρατικές εγγυήσεις. Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο κέντρο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης τη στιγμή που η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτήν με σημαία την πάταξη της διαπλοκής και οι εργοδότες της απαντούν με απειλές για ομαδικές απολύσεις και με ομήρους τους εργαζομένους. Ακόμα και οι νέοι υπερθεματιστές δεν δίνουν καμία εγγύηση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
SHARE:

24Media Network