Στην αντεπίθεση τα κανάλια: Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε

Στην αντεπίθεση τα κανάλια: Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε

Τι αναφέρει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας σε επιστολή της προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά

Την έκπληξη τους στις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σχετικά με την επιβολή αναδρομικών τελών χρήσεως συχνοτήτων, εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις, μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία για την πληρωμή του ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 καλούνται να καταβάλουν 24,15 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Επικρατείας η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας τονίζει: «Για τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 2012 (δύο φορές βουλευτικές εκλογές), 2014 (ευρωεκλογές) και 2015 (βουλευτικές εκλογές) το ελληνικό δημόσιο, που χρηματοδότησε μέσω του airtime των τηλεοπτικών επιχειρήσεων την προβολή των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων, γι’ αυτή τη δωρεάν παροχή του, οφείλει προς τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις το ισόποσο των 24.170.850 ευρώ (κατά την αναλογία που οι ως άνω υπουργικές αποφάσεις επιμέριζαν ανά τηλεοπτική επιχείρηση την αξία του airtime της).

Το ποσόν αυτό πρέπει να επιστραφεί αυτούσιο και τοις μετρητοίς και από τους χρόνους που έγινε η χρήση του airtime τους. Προφανώς θα συμφωνείτε ότι η μη επιστροφή του ποσού αυτού θα σημαίνει αφενός μεν ότι ένα σύγχρονο κράτος προβαίνει σε δήμευση περιουσίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και αφετέρου ότι δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του προς τους (ακούσιους) δανειστές του».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «κακώς εκδόθηκαν πράξεις υπολογισμού τελών χρήσης συχνοτήτων για το έτος 2012 και πέραν, δεδομένου ότι από το έτος αυτό οι τηλεοπτικοί σταθμοί μέλη μας δεν είχαν τη χρήση των συχνοτήτων που είχαν παραδοθεί στους παρόχους δικτύου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οφειλές 40 εκατ. ευρώ ζητά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας η κυβέρνηση. Πόσα χρωστά κάθε κανάλι

Η κυβέρνηση επιμένει για τις οφειλές των καναλιών

SHARE:

24Media Network