Στην ΕΣΗΕΑ προσφεύγει δημοσιογράφος του ΑΠΕ κατά Ψαριανού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Επίθεση του βουλευτή του Ποταμιού καταγγέλλει στην ΕΣΗΕΑ κοινοβουλευτική συντάκτρια του ΑΠΕ μετά από ρεπορτάζ για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην επιτροπή Κανονισμού

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 23.3.2017 για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα, αναφέρει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου, σε επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ παρατίθεται πλήρης.

Αθήνα, 24.3.2017

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Προσφεύγω με την επιστολή μου αυτή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καταγγείλω επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μετά από χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στο οποίο παρέθεσα αναφορές βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ψαριανού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα για μετατροπή συμβάσεων τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Ψαριανός με σημερινή του ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της «μονταζιέρας» τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Επίσης έκανε λόγο για «φιλοκυβερνητική διαρροή» προσθέτοντας ότι προκύπτει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ.

Eπειδή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρει την υπογραφή μου και επειδή ο κ. Ψαριανός μιλάει για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του, διαβιβάζω στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα όσα ο βουλευτής ανέφερε κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στις δύο παρεμβάσεις του για το θέμα των μετακλητών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Επισημαίνω ότι παρατίθενται αυτολεξεί όσα είπε. Διαβιβάζω επίσης προς αντιπαραβολή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στη ροή του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ταυτόχρονα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να προσφύγω στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ζητώ από το επαγγελματικό μου σωματείο την καταδίκη της δυσφημιστικής πρακτικής και προσβλητικής στάσης του βουλευτή σε βάρος μου.

Θέλω να επισημάνω ότι το τηλεγράφημα που φέρει την υπογραφή μου δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική» διαρροή αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Όλων η διαδρομή είναι γνωστή και ασφαλώς εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος. Στην περίπτωση του κ. Ψαριανού επικράτησε η ιδιότητα του βουλευτή και απεμπολήθηκε η ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Κατερίνα Βλαχοδήμου (δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΕΣΗΕΑ)

Ακολουθούν οι δύο τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού στη συνεδρίαση της 23/3/2017 της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής

1η παρέμβαση του Γρηγόρη Ψαριανού στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής - Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Ψαριανός.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Επειδή υπάρχει μια γενικευμένη λαϊκίστικη επίθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στη Βουλή, στον κοινοβουλευτισμό και επειδή πολλές φορές έχει συζητηθεί και εγώ προσωπικά δημόσια δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο ή το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Βουλής, των βουλευτών, του πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό το πράγμα, και με ευθύνες όλων πολιτικών χώρων, ξεπερνά το επίπεδο ανεκτικότητας, που μπορεί να έχει το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας.

Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια «χουντίλα» η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού.

Σε αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσει η Βουλή και ο Πρόεδρος της Βουλής, ξεκάθαρα όμως και πρέπει να απαντήσουμε ότι άλλο είναι το πολιτικό, άλλο το νομικό, άλλο το ηθικό, αλλά και επί των τριών πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Μόνο αυτό».

Η 2η παρέμβαση του κ. Ψαριανού στη συνεδρίαση

«ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ (Ειδικός Αγορητής του «Ποταμιού»): Κύριε Πρόεδρε, είναι άμεση ανάγκη η Βουλή, διά του προσώπου σας, να αντεπιτεθεί σε αυτήν την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται παντού, επιθετικά και όχι αμυντικά. Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Ελληνική Βουλή, εν έτει 2017, πρέπει να πει τι έγινε και τι υπάρχει, για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι ύποπτη και από κάπου υποκινείται. Δεν θα τελειώσει ποτέ, όμως πρέπει να υπάρχει αυτή η παρέμβαση της Βουλής και αυτή η τοποθέτηση και μετά ας γράφουν και ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Θέλω να προσθέσω κάτι που είναι πάρα πολύ συναφές με αυτό και που είναι πρόταση του «Ποταμιού» για τον Κανονισμό της Βουλής. Προτείνουμε να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Βουλής όλες οι τροπολογίες που κατατίθενται, βουλευτικές ή υπουργικές, είτε γίνονται δεκτές, είτε δεν γίνονται δεκτές, ώστε να φαίνεται ποιες έγιναν δεκτές και ποιες όχι και από πού έγινε η καθεμία. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και κάθε βουλευτής θα έχει την απόλυτη ευθύνη να καταθέτει δημόσια ό,τι θέλει και όχι να κρύβει ρουσφέτια ή τροπολογίες περίεργες που αναρτώνται με την υπογραφή του μόνο στο Collaboration. Είναι ένας άμεσος και καθαρός τρόπος να περιορίσεις οποιαδήποτε ρουσφετολογική διαδικασία ή συμπεριφορά. Σε κάθε νομοσχέδιο πρέπει να υπάρχει ανοιχτός κατάλογος των τροπολογιών που κατατέθηκαν και αυτών που έγιναν δεκτές και ψηφίστηκαν ή αυτών που απορρίφθηκαν».

Ακολουθεί το τηλεγράφημα της 23/3/2017 στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την υπογραφή μου.

Βουλή: τα κόμματα για τους μετακλητούς στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Αριθμός Είδησης: 17777790

Τα σημερινά δημοσιεύματα για την μετατροπή των εργασιακών σχέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε αορίστου χρόνου, διαψεύστηκαν από το Γραφείο Τύπου της Βουλής. Την ίδια ώρα το θέμα αυτό απασχολούσε την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής με τους εκπροσώπους των κομμάτων να διαπιστώνουν ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα δέχεται επίθεση. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: τροφοδοτείται ο λαϊκισμός -δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής συμβάσεων.

«Μου έκανε εντύπωση, ότι στην Περιφέρεια -σήμερα το πρωί ξεκίνησα από την Πάτρα - ήταν το πρώτο θέμα. Στις 9 η ώρα, όταν με πήραν για συνέντευξη, ήταν το πρώτο θέμα. Αυτό σημαίνει, γι' αυτό θέτω το ζήτημα περισσότερο, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι συνειρμικοί συνδυασμοί, προνόμια βουλευτών - διορισμοί στη Βουλή - κακό πολιτικό σύστημα. Καταλαβαίνετε, ότι εδώ τροφοδοτείται ένας λαϊκισμός και όταν στη χύτρα του λαϊκισμού ανεβάζεις τις στροφές, σκάει στα χέρια του πολιτικού συστήματος», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για να προσθέσει στη συνέχεια: «Νομικά μπορώ να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετατροπής στις συγκεκριμένες συμβάσεις, γιατί δεν νοείται μετατροπή, όταν έχουμε διορισμό λήγει η προηγούμενη σχέση εργασίας. Επομένως, δεν ισχύει εδώ το άρθρο 36 παρ.1».

Γρηγόρης Ψαριανός: γενικευμένη λαϊκιστική επίθεση στη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό

«Νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Επειδή υπάρχει μια γενικευμένη λαϊκίστικη επίθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στη Βουλή, στον κοινοβουλευτισμό, και επειδή πολλές φορές έχει συζητηθεί, και εγώ προσωπικά δημόσια. Δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο ή το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Βουλής, των βουλευτών, του πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό το πράγμα, και με ευθύνες όλων των πολιτικών χώρων, ξεπερνά το επίπεδο ανεκτικότητας που μπορεί να έχει το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. «Επειδή αυτή η επίθεση είναι γενικευμένη και αφορά τις εισφορές αλληλεγγύης, τις συντάξεις, τα προνόμια, τα αυτοκίνητα, τις κούρσες, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, θα έλεγα επειδή συζητάμε μεταξύ μας, ότι είναι μια "χουντίλα " η οποία τεχνηέντως διασπείρεται και καλλιεργείται παντού».

Λίγο αργότερα ο κ. Ψαριανός επανήλθε στη θέμα και απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, είναι άμεση ανάγκη η Βουλή, διά του προσώπου σας, να αντεπιτεθεί σε αυτήν την υφέρπουσα αντικοινοβουλευτική λειτουργία που διασπείρεται παντού, επιθετικά και όχι αμυντικά. Ο πρόεδρος της Βουλής και η ελληνική Βουλή, εν έτει 2017, πρέπει να πει τι έγινε και τι υπάρχει, για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, γιατί είναι ύποπτη και από κάπου υποκινείται. Δεν θα τελειώσει ποτέ, όμως πρέπει να υπάρχει αυτή η παρέμβαση της Βουλής».

Ιωάννης Τραγάκης: Το οργανόγραμμα επιτρέπει προσλήψεις στον πρόεδρο της Βουλής

«Αντιλαμβάνεστε, ότι μόνο η λέξη Βουλή που ακούγεται έξω είναι μια λέξη η οποία τους εξιτάρει σε άλλες σκέψεις, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Νομίζω ότι αυτά τα θέματα δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε. Ασφαλώς και να βγουν στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τη δημοσιότητα», ανέφερε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και προσέθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Το κυριότερο από όλα είναι ότι το οργανόγραμμα της Βουλής επιτρέπει σε εσάς -και μια φορά το συζητήσαμε και μαζί- να πάρετε παραπάνω υπαλλήλους και δεν το κάνατε. Αυτό το λέω επειδή αφορά εσάς. 'Αλλοι το έκαναν. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτή η αγανάκτηση θα πρέπει να βγει και προς τα έξω με κάποιον τρόπο και με την ανακοίνωση που θα κάνουν ο κύριος γενικός γραμματέας και ο κύριος ειδικός γραμματέας σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα των δύο ή τριών ανθρώπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού στους χειρισμούς Βούτση για τους μετακλητούς

SHARE:

24Media Network