Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 4 Ιουλίου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
MotionTeam

Την ίδια ημέρα που λήγει ο διαγωνισμός προσδιορίστηκε η συζήτηση για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Στις 4 Ιουλίου θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η εμβόλιμη συζήτηση, καθώς θα έχει ήδη λήξει μέχρι τότε το δικαστικό έτος, θα γίνει από τη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας που αποτελείται από 28 μέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία συζήτηση συμπίπτει με εκείνη της λήξης υποβολής αιτήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες και αυτό παρά το γεγονός ότι ένας εκ των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για επίσπευση εκδικάσεως των υποθέσεων αυτών.

Μεταξύ άλλων, αναζητούσε για την προστασία των Θεσμών αλλά κυρίως της αξιοπιστίας του ίδιου του διαγωνισμού, να υποβληθεί αίτηση από τον υπουργό ως διάδικο, για  προτίμηση εκδίκασης της υπόθεσης. “Η έκδοση δικαστικής αποφάσεως μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στη λειτουργία του κράτους δικαίου στο σύνολό του” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 17 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η κεκλεισμένων των θυρών, συζήτηση για την αίτηση αναστολής του   Mega  Channel για το ζήτημα των αδειών. Στην αίτηση του το Mega  Channel , μεταξύ των άλλων, επικαλείται ότι «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωτικό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα  είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα