Συζητήθηκε η αγωγή Π. Καμμένου κατά Α. Πετρουλάκη

Δίκη της "Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη της "Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου. Τι υποστήριξαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου οι δύο πλευρές

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε η αγωγή του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά της ιστοσελίδας Protagon, με την οποία ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μειώθηκε στα 100.000 ευρώ με την έναρξη της διαδικασίας.

Η αγωγή αφορά στη δημοσίευση άρθρου του γελοιογράφου Α.Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο "Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν" και στρέφεται κατά του αρθρογράφου και του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Ως μάρτυρας από την πλευρά του Π. Καμμένου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται "συκοφαντικές και εξοντωτικές" αναφορές.

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για "σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών", τονίζοντας ότι "η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα" και ότι "ο κ.Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ.Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ".

Για εξοντωτικές αγωγές που έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Α. Πετρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι με το άρθρο σκόπευε να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι "ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης".

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τους επόμενους μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Καμμένος
SHARE:

24Media Network