Τηλεοπτικές άδειες: Κανονικά ο διαγωνισμός- ‘Όχι΄του ΣτΕ στα κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες: Κανονικά ο διαγωνισμός- ‘Όχι΄του ΣτΕ στα κανάλια
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν πάγωμα της προκήρυξης του διαγωνισμού

Όχι ειπε η Ολομέλεια  του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Αντένα,  Άλφα, Σκάι και  Σταρ που ζητούσαν το πάγωμα της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄  αριθμ. 12- 15/2017 απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Κατόπιν αυτού, απομένει  στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, (ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ). Νωρίτερα, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν ακούσει τα νομικά επιχειρήματα απο την πλευρά των δικηγόρων  του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών.

Παρών ήταν  και ο παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ.Συμφωνα με τους προσφευγοντες τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ευρωπαίκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα