Τηλεοπτικές άδειες: Στο ΦΕΚ οι οριστικοί δικαιούχοι – Ποιες οι θέσεις των καναλιών στην Digea

Τηλεοπτικές άδειες: Στο ΦΕΚ οι οριστικοί δικαιούχοι – Ποιες οι θέσεις των καναλιών στην Digea
Συμβούλιο της Επικρατείας Eurokinissi

Ένα βήμα ακόμη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, με την έκδοση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ.

Ιστορικής σημασίας το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Στο δεύτερο τεύχος του υπ. Αριθμό 4371/2018 ΦΕΚ δημοσιεύεται η απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση των τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στις 5 εταιρείες.

Τις άδειες λαμβάνουν, η Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση (Star), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha) , ANTENNA TV (ANT1) Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) TV. Η χρονική διάρκεια της άδειας είναι 10 έτη, με ημερομηνία έναρξης τις 27 Οκτωβρίου 2018. Στις υποχρεώσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Ο αδειούχος υποχρεούται να μεταδίδει ημερησίως εικοσιτετράωρο πρόγραμμα.
  • Το πρόγραμμα του αδειούχου πάροχου οφείλει να μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια για όλη την χρονική περίοδο της άδειας του και ταυτοχρόνως και σε τυπική ευκρίνεια έως τις 31.12.2021.
  • Εντός προθεσμίας 6 μηνών, ο αδειούχος πάροχος υποχρεούται να διαθέτει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτιριακή υποδομή που προβλέπεται από το άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 4339/2015. Εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας, ο αδειούχος πάροχος οφείλει επίσης να υποβάλει στο Ε.Σ.Ρ. κατάσταση του απασχολούμενου προσωπικού του, από την οποία να αποδεικνύεται η τήρηση του άρθρου 9 παρ. 2 περίπτωση α του Ν. 4339/2015.

Ποιες οι θέσεις HD των καναλιών στην Digea

Με την ίδια απόφαση αποδίδεται οι θέσεις εκπομπής των σταθμών, μέσω της Digea, σε Υψηλή και Τυπική Ευκρίνεια:

  1. -Alpha HD 5 Alpha SD 10
  2. -ΣΚΑΪ HD 6 ΣΚΑΪ SD 11
  3. -ANT1 HD 7 ΑΝΤ1 SD 12
  4. -Epsilon HD 8 Epsilon SD 13
  5. -STAR HD 9 Star SD 14

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ:

https://www.news247.gr/download/4665//296000/fekkanalia.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα