Τραγωδία στα Τέμπη: Στα Greeklish η Hurriyet – “Perastika Yitona”

Τραγωδία στα Τέμπη: Στα Greeklish η Hurriyet – “Perastika Yitona”

Μεγάλη η κάλυψη στα τουρκικά ΜΜΕ για την τραγωδία στα Τέμπη, με τους γείτονες να εκφράζουν τη δική τους αλληλεγγύη μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, ενώ αφήνουν και αιχμές για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Με κεντρικό άρθρο με τίτλο “Perastika Yitona” σε greeklish κυκλοφόρησε σήμερα η Hurriyet, έχοντας εκτενή κάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε αναλυτικό δημοσίευμά της στη ψηφιακή της έκδοση, η εφημερίδα αναφέρει στον σχετικό της τίτλο: “Περαστικά γείτονα.. Να είσαι καλά γείτονα”, ενώ το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει στο σημερινό οπισθόφυλλό της. Η Hurriyet στέκεται δε στην επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς, ενώ σημειώνει πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για την αλληλεγγύη του. Αναφορά γίνεται φυσικά και στο μήνυμα Ερντογάν προς την Ελλάδα. H είδηση της τραγωδίας βρίσκεται στην πρώτη σελίδα και των εφημερίδων, “Türkiye”, “Sabah” και “Akşam”.

Η δε Sabah έχει την τραγωδία στα Τέμπη ως πρώτο θέμα στη ψηφιακή, διεθνή της έκδοση.

 

Η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet στάθηκε από τη δική της πλευρά στην παραίτηση Καραμανλή, ωστόσο – όπως σχολιάζει – για τους χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία δεν παραιτήθηκε κανείς, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση Ερντογάν που βρίσκεται σε δεινή θέση.

Αντίστοιχες δημοσιεύσεις υπήρξαν και σε άλλα αντιπολιτευόμενα media.

Αναφορές υπάρχουν επίσης και για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε γίνει στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης το 2018, όταν ουδείς εκ των Τούρκων αξιωματούχων είχε παραιτηθεί. Τότε είχαν σκοτωθεί 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Η Cumhuriyet κάνει επίσης λόγο για τις διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα μας εναντίον της Hellenic Train, ενώ στο ψηφιακό της δημοσίευμα “μπερδεύει”… φωτογραφικά, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μερικές ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων, είχε επικοινωνία με την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του. Επικοινωνία είχε και ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα