Νυχτερινή Τροπολογία: Συνδέουν τις εφημερίδες με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Νυχτερινή Τροπολογία: Συνδέουν τις εφημερίδες με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
Εφημερίδες κρεμασμένες σε περίπτερο. Eurokinissi

Η τροπολογία που έφερε τη νύχτα της Δευτέρας στη Βουλή ο Γιάννης Οικονόμου συνδέει τις εφημερίδες με το ΕΣΡ το οποίο θα επιβάλλει πρόστιμα.

Τροπολογία (σε άσχετο νομοσχέδιο) η οποία αφορά εξ ολοκλήρου τις εφημερίδες έφερε την Δευτέρα τη νύχτα αιφνιδιαστικά στη Βουλή ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα μ’ αυτήν οι εφημερίδες συνδέονται πλέον το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αν και το τελευταίο δεν έχει τυπικά και εκ της ίδρυσής του καμία αρμοδιότητα για τα έντυπα μέσα.

Το ΕΣΡ θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στις εφημερίδες τα οποία, αν το μέσο δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει, θα πληρώνονται από το μέτοχο του εντύπου.

Τα βεβαιωμένα πρόστιμα, σύμφωνα με την τροπολογία, “παρακρατούνται από τα Πρακτορεία διανομής τύπου και αποδίδονται αμελλητί”.

Τα πρόστιμα, ύψους 10000 ευρώ, επιβάλλονται αν ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης του φύλλου δεν είναι μέλη Επαγγελματικού Σωματείου Δημοσιογράφων και αν δεν αναγράφονται ο νόμιμος εκπρόσωπος, διευθυντής, ο διευθυντής σύνταξης και το όνομα του μετόχου που κατέχει τουλάχιστον το ήμισυ των μετοχών.

https://www.news247.gr/download/4944//250000/trop.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα