Βουλή: Περί τα 5 εκ. ευρώ στοίχισε το ‘μαύρο’ στη δορυφορική ΕΡΤ

Βουλή: Περί τα 5 εκ. ευρώ στοίχισε το ‘μαύρο’ στη δορυφορική ΕΡΤ

Ο Γεν. Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία για το εύρος της οικονομικής ζημίας που προκάλεσε στη Δημόσια Τηλεόραση η επιβεβλημένη παύση των δορυφορικών εκπομπών της

Σε περισσότερα από 5 εκ. ευρώ υπολογίζεται η ζημία που προκάλεσε στην ΕΡΤ η παύση των δορυφορικών εκπομπών της εξαιτίας του «μαύρου» που επιβλήθηκε στη Δημόσια Τηλεόραση το 2013.

Τα στοιχεία για την οικονομική βλάβη της ΕΡΤ από την παύση των εκπομπών της στο δορυφορικό πρόγραμμα ERT World παρουσίασε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης. Ο κ. Μιχαλίτσης επισήμανε ότι η ΕΡΤ λάμβανε 1 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις συνδρομές στις Ηνωμένες Πολιτείες κατί που σημαίνει ότι στα 4 χρόνια της παύσης της λειτουργίας των δορυφορικών εκπομπών η ΕΡΤ υπέστη απώλεια εσόδων 4 εκατ. ευρώ μόνο από τις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ World είχε το 2013 στις ΗΠΑ 30.000 συνδρομητές.

Επίσης η Δημόσια Τηλεόραση επιβαρύνθηκε με άλλο 1 εκατ. ευρώ το οποίο καταβλήθηκε για να εκπέμψει και πάλι δορυφορικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλίτση η ΕΡΤ έχασε, όμως, και άλλα έσοδα από τη μείωση των συνδρομητών που προκάλεσε η παύση των εκπομπών της και στο Καναδά. Συγκεκριμένα τα τέσσερα χρόνια μη μετάδοσης δορυφορικών εκπομπών μείωσαν τους συνδρομητές στον Καναδά από 20.000 το 2013 σε 5.000 το 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα