Υπεγράφη το MoU στο MEGA

Υπεγράφη το MoU στο MEGA

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία. Σκληραίνουν την στάση τους οι εργαζόμενοι. Τι ανακοίνωσαν

Υπεγράφη το μνημόνιο συμφωνίας – κατανόησης (MoU) μεταξύ των μετόχων του MEGA και εστάλη στις τράπεζες. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις των μετόχων ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και έναντι των τραπεζών.

Η εταιρεία εξασφάλισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ωστόσο, σύμφωνα με τις “τυπολογίες”,  επί της τραπεζικής ενημερότητας θα αποφανθούν οι τράπεζες, Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Η ενημερότητα αυτή πρέπει να υπάρχει και να κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ως το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15.00 για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι σκληραίνουν την στάση τους.

Με ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας , μετά από απόφαση των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε απλήρωτοι.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 4 μήνες, που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση. Αντιθέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να δηλώνει ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από την διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα.

Καλούμε τους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του MEGA CHANNEL.

Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οι αντοχές άλλωστε, ψυχολογικές και οικονομικές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έχουν εξαντληθεί.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Μega Channel

Δάνεια 900 εκ. ευρώ με υψηλότατο ποσοστό κινδύνου χορήγησαν οι τράπεζες σε ΜΜΕ

SHARE: