MEDIA AND INTERNET

Νεαρά κορίτσια και αγόρια με τα κινητά τους τηλέφωνα

Ψηφιακές πλατφόρμες: Συμφωνία - σταθμός για πρόσβαση στους αλγορίθμους και έλεγχο διαφημίσεων

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ θα καθορίσει τα πρότυπα για έναν ασφαλέστερο και πιο ανοικτό ψηφιακό χώρο για τους χρήστες, αλλά και για ισότιμους όρους ανταγωνισμού για τις εταιρείες για τα επόμενα έτη.

Αντίστροφη μέτρηση για δωρεάν internet σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους σ' όλη την Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για δωρεάν internet σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους σ' όλη την Ελλάδα

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι 332 δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τις προτάσεις για τα πιθανά σημεία στα οποία θα αναπτυχθεί δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Σνόουντεν και Global Encryption Coalition: "Εάν αποδυναμώσετε την κρυπτογράφηση, θα πεθάνουν άνθρωποι"

"Η οποιαδήποτε παρέμβαση στην ισχυρή κρυπτογράφηση, σε θέτει σε κίνδυνο τόσο την κοινωνία αλλά και την οικονομία" τονίζει το Global Encryption Coalition. Η παρέμβαση του ιδρυτή της Wikipedia.

Εταιρία ευρυζωνικότητας της Κορέας -χώρα με το πιο γρήγορο Internet- του πλανήτη, ζητά αποζημίωση από το Netflix για όσα προκάλεσε η αυξημένη "κίνηση" στο δίκτυο της.

Squid Game: Πάροχος Internet της Κορέας δεν άντεξε τη ζήτηση και κάνει μήνυση στο Netflix

Η τεράστια αύξηση που σημειώθηκε στην κυκλοφορία του δικτύου της SK Broadband, εξαιτίας του Squid Game οδήγησε τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου στη μήνυση εναντίον του Netflix. Ζητά να πληρώσει για την τεράστια αύξηση στην κυκλοφορία και τη συντήρηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι Ρώσοι αποσυνδέθηκαν από το υπόλοιπο Internet

Oι Ρώσοι ενημέρωσαν πως δοκίμασαν την αποκοπή τους από το παγκόσμιο Internet, για να σωθούν από τις 'επιθέσεις'. Δεν είπαν κάτι σχετικά με τον... έλεγχο όσων κάνουν οι χρήστες της χώρας στο διαδίκτυο.

H Έρικα Λαστ ασχολείται από το 2004 με τις ερωτικές ταινίες, προωθώντας τους στόχους του κινήματος της φεμινιστικής πορνογραφίας -που εστιάζει στη γυναικεία απόλαυση.

Ο πρώτος CEO επιχείρησης που επιτρέπει τα breaks για αυνανισμό είναι γυναίκα

Η Έρικα Λαστ διαπίστωσε πως οι υπάλληλοι της επιχείρησης της έγιναν πιο νευρικοί και αναποτελεσματικοί κατά τη διάρκεια του lockdown. Τους έφτιαξε ένα δωμάτιο όπου μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά για να αυνανιστούν "αν το θέλουν".

Το Tetris ήταν ο διασκεδαστικός τρόπος που έφτιαξε ο Alexey Pajitnov, για να κάνει μια βαρετή δουλειά. Έγινε εμμονή, πολιτιστικό φαινόμενο και σύνδρομο.

Tetris: Ο Ρώσος "εφευρέτης" του Ψυχρού Πολέμου και γιατί παθαίνουμε εμμονή με το παιχνίδι

Πώς ο Αλεξέι Παζίτνοφ κατέκτησε όλον τον πλανήτη την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, με ένα video game. Τι κάνει το Tetris μοναδικό (σε ρεκόρ και ως πολιτιστικό φαινόμενο) και γιατί πάθαμε εμμονή μαζί του;

Oι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ είναι οι δυο πιο γνωστοί εκ των ιδρυτών της Apple Computers, που ήταν τέσσερις.

Ο άγνωστος συνιδρυτής της Αpple που δεν ήθελε να γίνει πλούσιος

Η Αpple γίνεται σήμερα 45 χρόνων. Στα γενέθλια δεν θα βρίσκεται κανείς εκ των ανθρώπων που την δημιούργησαν. Τρεις είναι εν ζωή, αλλά δεν ασχολούνται με τον κολοσσό. Ο ένας πούλησε το 10% των μετοχών για 2.300 δολάρια.

O Λάρι Πέιτζ, το Μάιο του 2012 σε ομιλία του στα γραφεία της Google. Ως παιδί ονειρευόταν να βρει δουλειά που θα έχει μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και λίγες ώρες εργασίας.

Το Google δεν 'φτιάχτηκε' σε γκαράζ από δυο ανθρώπους, αλλά σίγουρα άλλαξε το Internet

Το Google δεν δημιουργήθηκε σε γκαράζ, οι 'πατέρες' του δεν ήταν δύο και το Google δεν ήταν το αρχικό όνομα της μηχανής αναζήτησης που άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Internet. Το χρωστούμε στον Λάρι Πέιτζ, ο οποίος ως έφηβος είχε ως ζητούμενο μια δουλειά "με μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και πολύ λίγες ώρες εργασίας".

O Jack Ma δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως το τελευταίο δίμηνο, μετά την επίθεση που έκανε σε νομοθέτες της κινεζικής κυβέρνησης.

Jack Ma: Γιατί εξαφανίστηκε ο πιο πλούσιος Κινέζος

O Jack Ma είναι αυτός που εμπνεύστηκε τη μεγαλύτερη εταιρεία Internet της Κίνας, η οποία είχε κέρδη άνω των 58 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τον Οκτώβρη. Μετά δηλαδή, την αυστηρή κριτική που άσκησε σε κάποιους εκ των ισχυρότερων κυβερνητικών.

Το "μια δουλειά είχες να κάνεις" της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα

Το "μια δουλειά είχες να κάνεις" της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει στον πλανήτη από τον 18ο αιώνα. Μέσω web από το 1989. Eν μέσω πανδημίας περισσότερα από 1.2 δισεκατομμύρια παιδιά υποχρεώθηκαν σε τηλεκπαίδευση. Μεταξύ τους ήταν και οι μαθητές στην Ελλάδα που 'πλήρωσαν' την έλλειψη αντανακλαστικών και προετοιμασίας.

Πώς η πορνογραφία έγινε ο θεμελιώδης νόμος του Internet

Πώς η πορνογραφία έγινε ο θεμελιώδης νόμος του Internet

Τις πρώτες "ημέρες" του Internet ένας Γερουσιαστής της Νεμπράσκα επιχείρησε να "κλείσει" το δρόμο του πορνογραφικού υλικού προς το διαδίκτυο. Και έγινε ο λόγος που δημιουργήθηκε μια από τις πιο επικερδείς "βιομηχανίες".