MEDIA AND INTERNET

Το Tetris ήταν ο διασκεδαστικός τρόπος που έφτιαξε ο Alexey Pajitnov, για να κάνει μια βαρετή δουλειά. Έγινε εμμονή, πολιτιστικό φαινόμενο και σύνδρομο.

Tetris: Ο Ρώσος "εφευρέτης" του Ψυχρού Πολέμου και γιατί παθαίνουμε εμμονή με το παιχνίδι

Πώς ο Αλεξέι Παζίτνοφ κατέκτησε όλον τον πλανήτη την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, με ένα video game. Τι κάνει το Tetris μοναδικό (σε ρεκόρ και ως πολιτιστικό φαινόμενο) και γιατί πάθαμε εμμονή μαζί του;

Oι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ είναι οι δυο πιο γνωστοί εκ των ιδρυτών της Apple Computers, που ήταν τέσσερις.

Ο άγνωστος συνιδρυτής της Αpple που δεν ήθελε να γίνει πλούσιος

Η Αpple γίνεται σήμερα 45 χρόνων. Στα γενέθλια δεν θα βρίσκεται κανείς εκ των ανθρώπων που την δημιούργησαν. Τρεις είναι εν ζωή, αλλά δεν ασχολούνται με τον κολοσσό. Ο ένας πούλησε το 10% των μετοχών για 2.300 δολάρια.

O Λάρι Πέιτζ, το Μάιο του 2012 σε ομιλία του στα γραφεία της Google. Ως παιδί ονειρευόταν να βρει δουλειά που θα έχει μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και λίγες ώρες εργασίας.

Το Google δεν 'φτιάχτηκε' σε γκαράζ από δυο ανθρώπους, αλλά σίγουρα άλλαξε το Internet

Το Google δεν δημιουργήθηκε σε γκαράζ, οι 'πατέρες' του δεν ήταν δύο και το Google δεν ήταν το αρχικό όνομα της μηχανής αναζήτησης που άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Internet. Το χρωστούμε στον Λάρι Πέιτζ, ο οποίος ως έφηβος είχε ως ζητούμενο μια δουλειά "με μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και πολύ λίγες ώρες εργασίας".

O Jack Ma δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως το τελευταίο δίμηνο, μετά την επίθεση που έκανε σε νομοθέτες της κινεζικής κυβέρνησης.

Jack Ma: Γιατί εξαφανίστηκε ο πιο πλούσιος Κινέζος

O Jack Ma είναι αυτός που εμπνεύστηκε τη μεγαλύτερη εταιρεία Internet της Κίνας, η οποία είχε κέρδη άνω των 58 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τον Οκτώβρη. Μετά δηλαδή, την αυστηρή κριτική που άσκησε σε κάποιους εκ των ισχυρότερων κυβερνητικών.

Το "μια δουλειά είχες να κάνεις" της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα

Το "μια δουλειά είχες να κάνεις" της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει στον πλανήτη από τον 18ο αιώνα. Μέσω web από το 1989. Eν μέσω πανδημίας περισσότερα από 1.2 δισεκατομμύρια παιδιά υποχρεώθηκαν σε τηλεκπαίδευση. Μεταξύ τους ήταν και οι μαθητές στην Ελλάδα που 'πλήρωσαν' την έλλειψη αντανακλαστικών και προετοιμασίας.

Πώς η πορνογραφία έγινε ο θεμελιώδης νόμος του Internet

Πώς η πορνογραφία έγινε ο θεμελιώδης νόμος του Internet

Τις πρώτες "ημέρες" του Internet ένας Γερουσιαστής της Νεμπράσκα επιχείρησε να "κλείσει" το δρόμο του πορνογραφικού υλικού προς το διαδίκτυο. Και έγινε ο λόγος που δημιουργήθηκε μια από τις πιο επικερδείς "βιομηχανίες".

Google

Γαλλία: Ο Τύπος αντεπιτίθεται στη Google - Γιατί την κατηγορεί

Ο γαλλικός τύπος κατηγορεί τη Google ότι παραβιάζει τα συγγενικά δικαιώματα, έναν νέο μηχανισμό που τίθεται σε ισχύ σήμερα και που στοχεύει στην καλύτερη κατανομή των εσόδων από την ψηφιακή τεχνολογία.

Διαβάζοντας ειδήσεις online

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Το 92% των Ελλήνων ενημερώνονται μέσω διαδικτύου

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ, δεν πληρώνουν για online συνδρομή και ενημερώνονται για τις ειδήσεις από πολλές ειδησεογραφικές πηγές στο ίντερνετ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στα πιο δημοφιλή το News 24/7.

Δ. Μάρης: "Η 24MEDIA αποτελεί μια από τις βασικές μου επενδυτικές προτεραιότητες, καθώς συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια επένδυση ελκυστική. Ως εκ τούτου, πρόθεσή μου είναι η σημαντική ενίσχυσή της με μακροπρόθεσμο ορίζοντα"

Δημήτρης Μάρης: "Απόλυτη η κυριαρχία των ψηφιακών ΜΜΕ στον τομέα της ενημέρωσης"

Ο πρόεδρος της 24MEDIA, Δημήτρης Μάρης, μίλησε στο Marketing Week για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομίλου στο χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και τα επενδυτικά του σχέδια για το μέλλον.

Android smartphone , ηλεκτρονικές εφαρμογές apps. Eικόνα αρχείου.

Πρόεδρος Επαγγελματιών Ίντερνετ: Έτσι μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά σου στο Gmail

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ιντερνετ, Γιώργος Επιτήδειος, εξηγεί με ποιό τρόπο μπορεί να διαβάζονται από τρίτους ηλεκτρονικά μηνύματα στο Gmail και δίνει βασικές οδηγίες για να φρενάρουμε τις "διαρροές"

Το μήνυμα του νικητή του Doodle 4 Google για την Ελλάδα

Το μήνυμα του νικητή του Doodle 4 Google για την Ελλάδα

Ο 10χρονος μαθητής, Αστέριος Ρέυνικ, κέρδισε στο διαγωνισμό της Google και το δικό του ελληνικό Doodle βρέθηκε για μία ημέρα στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Τι είπε για τη νίκη του και την Ελλάδα της κρίσης (Vid+Pic)

Διαδικτυακό σκάνδαλο: Ψευδείς ειδήσεις για εξαγορά εκατομμυρίων από τη Google

Διαδικτυακό σκάνδαλο: Ψευδείς ειδήσεις για εξαγορά εκατομμυρίων από τη Google

Διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων για συμφωνία της Google με εταιρεία διαχείρισης ασύρματης πρόσβασης. Το Δελτίο Τύπου που αναστάτωσε το διαδίκτυο και διαδόθηκε μέσω των google news

Ο θάνατος της συγγραφέα του βιβλίου "Δώστε μου πίσω την κόρη μου!" οφείλεται πιθανόν σε δυστύχημα

Ο θάνατος μιας 35χρονης Γαλλίδας που αγωνιζόταν για την κηδεμονία της κόρης της, η οποία απήχθη το 2008 από το σαουδάραβα πατέρα της, οφείλεται πιθανόν σε δυστύχημα