Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Εργατική Πρωτομαγιά G4PHOTOS

Διαβάστε για τις κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς

Στην ελληνική χαλυβουργία η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

Ελληνική χαλυβουργία

Στο εργοστάσιο της ελληνικής χαλυβουργίας έχει συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου βρίσκονται σε απεργία τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε δήλωσή της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστηρίζει: "Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό. Ούτε μήνα δεν θα 'κρατήσουν οι χοροί' από τη νίκη της. Θα ξεσκεπαστεί. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι απέναντί της. Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός".

Λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο. Η Τροχαία έχει ήδη δώσει επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικοϋπαλλικού Κέντρου για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος είχε κλείσει προσωρινά με εντολή της αστυνομίας.

Συγκέντρωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων πραγματοποίησαν μέλη των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.

"Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας".

"Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών".

Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα

Αποχώρησαν πριν από λίγο από τον χώρο της πλατείας Συντάγματος, οι ομάδες αριστεριστών και αναρχικών που παρέμεναν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιά σε προεκλογικό περίπτερο του κόμματος "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" το οποίο βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της πλατείας απέναντι από την αφετηρία του τραμ. Η φωτιά σβήστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής, ενώ το περίπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι ομάδες αυτές είχαν παρακολουθήσει την πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζιά μαζί με τη βουλευτή της γερμανικής Αριστεράς, Χαϊκεν Χέλσεν.

SHARE:

24Media Network