Μηχανή του Χρόνου: Η δολοφονία της 12χρονης Σάντα Σέρερ από 4 ανήλικες. Γιατί τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή

Μηχανή του Χρόνου: Η δολοφονία της 12χρονης Σάντα Σέρερ από 4 ανήλικες. Γιατί τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή

H δολοφονίας της 12χρονης Σάντα Σέρερ. Τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή για λόγους ερωτικής αντιζηλίας (Pics)

Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου του 1992, δύο αδέλφια οδηγούσαν προς το δάσος, όπου πήγαιναν για κυνήγι. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο, όταν εντόπισαν ένα εμπόδιο στο δρόμο. Από μακριά έμοιαζε με ανθρώπινο σώμα και υπέθεσαν ότι κάποιος είχε βάλει φωτιά σε μια κούκλα από τις βιτρίνες καταστημάτων. Όταν πλησίασαν αρκετά κοντά, κατάλαβαν ότι το καμένο σώμα ανήκε σε άνθρωπο και μάλιστα μία μικρόσωμη γυναίκα.

Η πληγωμένη δολοφόνος

Η Μελίντα Λάβλες ήταν 15 χρονών, όταν γνώρισε για πρώτη φορά την απόρριψη από τη φίλη της, Αμάντα Χέβριν. Η Λάβλες μεγάλωσε με ένα βίαιο πατέρα που κακοποιούσε τη μητέρα της και την ίδια. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου, όταν ανακοίνωσε στα 15 της ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Η φίλη της Χέβριν ήταν το μοναδικό στήριγμά της σε μια δύσκολη περίοδο. Όμως το Μάρτιο του 1991, η Χέβριν γνώρισε τη 12χρονη Σάντα Σέρερ και χώρισε την Λάβλες, η οποία δεν μπορούσε να το δεχτεί. Η ζήλια και η οργή που έτρεφε για το νεότερο κορίτσι κόντευαν να την τρελάνουν. Τελικά βρήκε τη λύση. Θα έβγαζε από τη μέση την αντίζηλό της.

Μηχανή του Χρόνου: Η δολοφονία της 12χρονης Σάντα Σέρερ από 4 ανήλικες. Γιατί τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή

Στις 10 Ιανουαρίου του 1992, η Λάβλες μαζί με τη 15χρονη Τόνι Λόρενς, τη 15χρονη Χόουπ Ρίπι και τη 17χρονη Λόρι Τάκετ οδηγούσαν προς ένα κοντινό πάρκο, όπου θα παρακολουθούσαν μία συναυλία. Στο δρόμο, η Λάβλες έλεγε στα κορίτσια πόσο μισούσε τη νέα της αντίζηλο και ότι σκόπευε να τη σκοτώσει. Η Τάκετ προσφέρθηκε να τη βοηθήσει και μαζί έστησαν το σχέδιο. Βρήκαν τη διεύθυνση της Σέρερ και πήγαν στο σπίτι της. Η Λόρενς και η Ρίπι, τις οποίες δεν γνώριζε η Σάντα, συστήθηκαν στη 12χρονη ως φίλες της Χέβριν. Της είπαν ότι η φίλη της την περίμενε στο πάρκο, αλλά δεν μπορούσε να φύγει απ’ το σπίτι, γιατί δεν την άφηναν οι γονείς της. Τελικά τους είπε να περάσουν μετά τα μεσάνυχτα, που θα μπορούσε να το σκάσει.

Η δολοφονία της Σάντα Σέρερ

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η Σάντα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο με τις κοπέλες. Σάντα Σέρερ Το θύμα Σάντα Σέρερ Η Λάβλες την περίμενε και την απείλησε με ένα κουζινομάχαιρο. Μετά από αρκετές βόλτες, έφτασαν σε μία εγκαταλελειμμένη μάντρα αυτοκινήτων και αποβιβάστηκαν. Έκανε τόσο κρύο, που δύο από τις κοπέλες, η Ρίπι και η Λόρενς, επέλεξαν να μείνουν μέσα στο αμάξι.

Η Λάβλες με την Τάκετ ανάγκασαν τη 12χρονη να γδυθεί και τη ξυλοκόπησαν άγρια. Η Σάντα Σέρερ έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος και η Λάβλες επιχείρησε να τη μαχαιρώσει στο λαιμό, αλλά η λεπίδα δεν έκοβε. Εξοργισμένη, η Λάβλες ζήτησε τη βοήθεια της Τάκετ και μαζί άρχισαν να τη χτυπούν στο σώμα με το μαχαίρι, χωρίς όμως να προκαλέσουν θανάσιμα τραύματα. Στο τέλος, τύλιξαν ένα σχοινί γύρω απ’ το λαιμό της και το έσφιξαν, μέχρι που η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της. Με την Σέρερ στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, οι κοπέλες οδήγησαν μέχρι το σπίτι της Τάκετ.

Μηχανή του Χρόνου: Η δολοφονία της 12χρονης Σάντα Σέρερ από 4 ανήλικες. Γιατί τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή

Κλείστηκαν στο δωμάτιο της, όπου η 17χρονη προσπάθησε να προβλέψει το μέλλον τους, «διαβάζοντας» μαγικές πέτρες. Όταν άκουσαν τις υπόκωφες κραυγές της Σέρερ απ’ το αυτοκίνητο, η Τάκετ άρπαξε ένα μαχαίρι απ’ την κουζίνα και τη μαχαίρωσε επανειλημμένως , μέχρι που η Σέρερ λιποθύμησε ξανά.

Αποφάσισαν να φύγουν απ” το σπίτι, αλλά η Ρίπι και η Λόρενς αρνήθηκαν να τις συνοδεύσουν. Οι Λάβλες και Τάκετ οδηγούσαν χωρίς προορισμό και κάθε φορά που η Σέρερ ξυπνούσε και ζητούσε βοήθεια, τη χτυπούσαν στο κεφάλι με ένα σιδερολοστό. Το 12χρονο κορίτσι ήταν καλυμμένο με αίματα και το κρανίο της είχε ραγίσει απ’ τα χτυπήματα. Δεν μπορούσε να μιλήσει, παρά μόνο να ψιθυρίσει μία λέξη: «Μαμά». Σύμφωνα με την ιατροδικαστή έκθεση, η κοπέλα είχε βιαστεί στο πρωκτό, πιθανότατα με το λοστό, αλλά καμία απ’ τις κοπέλες δεν παραδέχθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

Όταν άρχισε να ξημερώνει, οι κοπέλες επέστρεψαν στο σπίτι της Τάκετ, για να ξεφορτωθούν την Σέρερ, που ήταν ακόμη ζωντανή. Ξύπνησαν τις άλλες δύο και άρχισαν τις ετοιμασίες για να κάψουν τη 12χρονη. Όμως το έδαφος ήταν υγρό, η φωτιά δεν άναβε και η μητέρα της Τάκετ άκουσε τη φασαρία και ξύπνησε. Οι κοπέλες έφυγαν γρήγορα απ’ το σπίτι και κατευθύνθηκαν προς ένα απόμερο πάρκο. Καθ΄οδόν, σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο και γέμισαν ένα μπιτόνι με βενζίνη. Όταν έφτασαν, άνοιξαν το πορτ παγκάζ και η Ρίπι, που μέχρι τότε δεν συμμετείχε στο βασανισμό της Σέρερ, έριξε πάνω της καθαριστικό για τα τζάμια.

Η 12χρονη ήταν αναίσθητη όταν την έβγαλαν απ’ το αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με βενζίνη. Το σώμα της καλύφθηκε γρήγορα με φλόγες, αλλά οι κοπέλες δεν έμειναν εκεί για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Όσο η Σέρερ καιγόταν ζωντανή, εκείνες έτρωγαν πρωινό στα Μακντόναλντς. Το πρώτο πράγμα που έκανε η Λάβλες, όταν επέστρεψε σπίτι της, ήταν να τηλεφωνήσει στην Αμάντα Χέβριν και να υπερηφανευτεί για το έγκλημα. Η Χέβριν δεν την πίστεψε και δεν ειδοποίησε την αστυνομία.

Η σύλληψη

Στις 8 το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου, η Τόνι Λόρενς ομολόγησε τον φόνο στην αστυνομία. Οι συλλήψεις των υπόλοιπων κοριτσιών ακολούθησαν άμεσα. Δικάστηκαν σαν ενήλικες και δήλωσαν ένοχες. Η Λόρενς, που δεν συμμετείχε στο έγκλημα και κατέδωσε τις άλλες κοπέλες, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερη το 2000. Η Ρίπι είχε την ίδια ποινή και αποφυλακίστηκε το 2006.

Μηχανή του Χρόνου: Η δολοφονία της 12χρονης Σάντα Σέρερ από 4 ανήλικες. Γιατί τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή

Οι Λάβλες και Τάκετ καταδικάστηκαν σε 60 χρόνια φυλάκισης και ακόμα εκτίουν την ποινή τους. Το 1993, ο πατέρας της Λάβλες φυλακίστηκε για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, κατηγορίες που προέκυψαν κατά τη δίκη της κόρης του. Το 2012, η μητέρα της Σέρερ δώρισε ένα σκύλο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που συμμετείχε η Λάβλες, η οποία ανέλαβε την εκπαίδευσή του. Η μητέρα του θύματος δήλωσε: «Αν δεν επιτρέψεις σε καλά πράγματα να γεννηθούν απ’ το κακό, δεν καταφέρνεις τίποτα. Και ξέρω αυτό θα ήθελε και το παιδί μου».

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Έταζαν οικόπεδα και άνοιγαν κεφάλια με καρέκλες για να ψαρέψουν ψήφους στις δημοτικές εκλογές του 1835

Γιατί οι Γερμανοί βύθισαν στον Μεγάλο Πόλεμο τον δικό τους στόλο, μπροστά στα εκπληκτα μάτια των Άγγλων, που διαπίστωσαν ότι τους κορόιδεψαν

SHARE: