Μηχανή του Χρόνου: Ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα της φίλης του με σπαθί σαμουράι

Μηχανή του Χρόνου: Ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα της φίλης του με σπαθί σαμουράι

Η συγκλονιστική ιστορία του Κάιλ Χούλμπερτ. Πίστευε ότι ο πατέρας της φίλης του, την κακοποιούσε τον δολοφόνησε με σπαθί και χάραξε ένα "χ" στο σβέρκο του

Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 2001, ο επιστήμονας Ρόμπερτ Σουόρτς ξεκουραζόταν στο σπίτι του, περιμένοντας να επιστρέψουν οι τρεις κόρες του που έλειπαν σε βραδινή έξοδο. Χτύπησε το κουδούνι και στην πόρτα ήταν ο Κάιλ Χούλμπερτ, ένας απ’ τους πιο στενούς φίλους της μικρότερης κόρης του, της Κλάρα. Ο Χούλμπερτ τον ρώτησε αν η Κλάρα ήταν στο σπίτι και όταν ο πατέρας απάντησε αρνητικά, ο φίλος της, ζήτησε να την περιμένει στο σαλόνι. Ο ανύποπτος Σουόρτς τον άφησε, αν και παρατήρησε ότι ο Χούλμπερτ φαινόταν ανήσυχος.

Ο νεαρός τον ακολούθησε μέχρι την τραπεζαρία, όπου άρχισε να του φωνάζει και να τον κατηγορεί ότι κακοποιούσε την Κλάρα. Σύμφωνα με την ομολογία του, ο Χούλμπερτ είδε τις ενοχές να κατακλύζουν τα μάτια του Σουόρτς και τότε βεβαιώθηκε ότι όλα ήταν αλήθεια. Ο Σουόρτς τον χαστούκισε και ο Χούλμπερτ έχασε τον έλεγχο. Μέσα απ’ το παλτό του, έκρυβε ένα ιαπωνικό σπαθί «κατάνα», που είχε πρόσφατα ακονίσει.

Τον μαχαίρωσε περισσότερες από 30 φορές και χάραξε ένα «Χ» στο σβέρκο του. Δεν άκουσε ποτέ τον επιστήμονα να τον ρωτάει: «Τι σου έχω κάνει;» Αργότερα, δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν θυμόταν να επιτίθεται στον Σουόρτς, αλλά είχε πάει στο σπίτι με σκοπό να τον σκοτώσει.

Κάρλα Σουόρτς

Η Κάρλα Σουόρτς ήταν 21 χρονών και άριστη φοιτήτρια. Οι καθηγητές της περιέγραφαν ως ένα ήσυχο κορίτσι με ελάχιστους φίλους, που απέφευγε να τραβάει την προσοχή πάνω της. Οι φίλοι της απ’ την άλλη, είχαν πολύ διαφορετική εντύπωση. Η Κλάρα ήταν ο ανεπίσημος αρχηγός της μικρής ομάδας τους.

Μηχανή του Χρόνου: Ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα της φίλης του με σπαθί σαμουράι

Ασκούσε τεράστια γοητεία στους φίλους της, οι οποίοι την ακολουθούσαν τυφλά σε οποιαδήποτε απόφαση έπαιρνε. Επίτηδες επέλεγε άτομα τα οποία θα δέχονταν πιο εύκολα τις ιδέες που ήθελε να τους περάσει. Η Κλάρα και οι φίλοι της ασχολούνταν μανιωδώς με παιχνίδια ρόλων, όπου μεταμφιέζονταν σε χαρακτήρες μυθιστορημάτων και έπαιρναν μέρος σε φανταστικές περιπέτειες.

Η 21χρονη έλεγε στους φίλους της, ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε και ότι είχε προσπαθήσει να τη δηλητηριάσει τουλάχιστον 11 φορές. Οι ιστορίες ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της μητέρας της από καρκίνο, το 1999. Έκτοτε η Κλάρα κατηγορούσε τον πατέρα της για κάθε άσχημη εμπειρία της ζωής της. Όμως, όποιος γνώριζε την οικογένεια διαβεβαίωσε την αστυνομία ότι ο Σουόρτς ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας, που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τις κόρες του μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Ο στενός φιλικός κύκλος της Κλάρα πίστευε ότι ο Σουόρτς απειλούσε τη ζωή της και την άνοιξη του 2001, γνώρισε τον «σωτήρα» της. Το όνομα του ήταν Κάιλ Χούλμπερτ, ήταν 18 χρονών και έπασχε από ελαφριά μορφή σχιζοφρένειας.

Μηχανή του Χρόνου: Ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα της φίλης του με σπαθί σαμουράι

Ήταν το τέλειο θύμα για την πλύση εγκεφάλου της Κλάρα. Στο παιχνίδι ρόλων, η Κλάρα είχε τον τίτλο της Ιέρειας και ο Χούλμπερτ έπαιζε τον πολεμιστή ιππότη. Στην ομολογία του αποκάλυψε ότι όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σουόρτς, δαίμονες τον διέταξαν να τον σκοτώσει για να σώσει την «Ιέρειά» του. Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, ο Χούλμπερτ μαζί με άλλους δύο φίλους της Κλάρα έφθασαν έξω από το σπίτι της. Οι άλλοι δύο, ο Πολ Πφολ και η Κάθριν Ίγκλις, γνώριζαν τι επρόκειτο να γίνει, αλλά δεν ήθελαν να συμμετάσχουν. Ούτε όμως και τον εμπόδισαν. Ο Χούλμπερτ μπήκε μέσα και σκότωσε τον πατέρα της Κάρλα, με την ακονισμένη κατάνα.

Στο γυρισμό, το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη και οι γείτονες κάλεσαν την οδική βοήθεια. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η αστυνομία μπόρεσε να τους εντοπίσει με μεγάλη ευκολία, όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για το θάνατο του επιστήμονα.

Τι έδειξαν οι έρευνες

Το πτώμα του Σουόρτς εντοπίστηκε δύο μέρες μετά τον θάνατό του και οι γείτονές έδωσαν τα ονόματα των τριών νέων στην αστυνομία. Η πρώτη που κατέθεσε ήταν η μικρότερη κόρη του θύματος, Κλάρα. Αν και δεν θεωρούνταν ύποπτη για τον φόνο, τράβηξε την προσοχή του αστυνομικού, όταν ρώτησε αν ο θάνατος του πατέρας της επηρέαζε το δικαίωμά της να κληρονομήσει τις 400 χιλιάδες δολάρια που της άφηνε στη διαθήκη του. Ακολούθησε η κατάθεση της Κάθριν Ίγκλις, η οποία δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποκρύψει τα γεγονότα.

Είπε ότι η Κλάρα δεν συμμετείχε στο φόνο, αλλά ήταν δική της εντολή να σκοτώσουν τον πατέρα της. Η αστυνομία έψαξε τον υπολογιστή της και βρήκε συζητήσεις με τους φίλους της, όπου μιλούσε ανοιχτά για την κακοποίηση που δεχόταν και ζητούσε την εκτέλεση του πατέρα της. Το βράδυ πριν από τη δολοφονία, έστειλε 60 δολάρια στον Χούλμπερτ, μέσω του ίντερνετ, για να πληρώσει τη βενζίνη που θα χρειαζόταν για να πάει μέχρι το σπίτι της.

Ο Χούλμπερτ κατά την ανάκριση, συνέχιζε να πιστεύει ότι έπρεπε να προστατέψει πάση θυσία την Κλάρα και υποστήριξε ότι πήρε από μόνος του την απόφαση να σκοτώσει τον Σουόρτς. Έριξε την ευθύνη σε διάφορους δαίμονες που τον συντρόφευαν και τον διέταζαν να προβεί σε ενέργειες που ο ίδιος δίσταζε να πραγματοποιήσει. Είπε μάλιστα ότι ήταν το βλέμμα ενοχής του Σουόρτς που τον έπεισε να επιτεθεί εναντίον του, γιατί δεν θα μπορούσε να σκοτώσει έναν αθώο άντρα.

Η Κλάρα δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια να αποποιηθεί της ενοχής της. Καταδικάστηκε σε 48 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία. Ο Πολ Πφολ καταδικάστηκε σε 18 χρόνια, ενώ η Ίγκλις συνεργάστηκε με την αστυνομία και καταδικάστηκε μόλις σε ένα έτος φυλάκισης. Ο Χούλμπερτ καταδικάστηκε σε ισόβια.

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου

Ο Μιμίκος και η Μαίρη. Ο θρυλικός έρωτας των δύο νέων που τους ένωσε ο θάνατος

Ιουλιανός ο παραβάτης. Ο αυτοκράτορας που προσπάθησε να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία

SHARE:

24Media Network