Μπαράζ απεργιών τον Αύγουστο

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του ’ρεως και την πορεία στην Βουλή στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Από την απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του ’ρεως και την πορεία στην Βουλή στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ’ΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση για τις νέες περικοπές. Ηχηρό μήνυμα προέδρου ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου για κινητοποιήσεις μέσα στον Αύγουστο. Αντιδρούν και οι εκπαιδευτικοί

Απόφαση για τον συντονισμό νέων μορφών κινητοποιήσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε χτεσινή της συνεδρίαση, απαντώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που επιβάλλουν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για άμεση πύκνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος δήλωσε στο "Εθνος" ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι "θα επιστρέψουν τον 'λογαριασμό' στην κυβέρνηση που αποφάσισε νέες περικοπές στα επιδόματα με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2011".

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να "βάλουν φραγμό στην πολιτική της κυβέρνησης" και αναφέρει ότι από το Μεσοπρόθεσμο στο δεύτερο Μνημόνιο "το προοίμιο συντάσσεται στην τρέχουσα συγκυρία και το επόμενο δίμηνο. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα προγράμματα απολύσεων, συρρίκνωση και ουσιαστική διάλυση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών".

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τις ομοσπονδίες να λάβουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

* 24ωρες, 48ωρες απεργίες

* Απεργίες διαρκείας

Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως: καθιστική διαμαρτυρία εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας, αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.ά.), εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, στους δήμους κ.ά.

* Συλλαλητήρια

Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς την κυβέρνηση. Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει το εκφυλιστικό φαινόμενο της "λευκής απεργίας", όπως την εννοούν κάποιοι υπάλληλοι, και προτείνει τον συντονισμό στοχευμένων δράσεων.

Αντίστοιχα κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών μέσα στον Αύγουστο, μετά τη μείωση κατά 20% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστή η πόρτα στα Δημοτικά από Σεπτέμβριο

SHARE:

24Media Network