Νέο βιβλίο από τον Περικλή Κοροβέση

Νέο βιβλίο από τον Περικλή Κοροβέση

Το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση "Αριστερή Ανακύκλωση", που φιλοδοξεί να ανοίξει την κουβέντα για την Αριστερά, παρουσιάστηκε χθες στο Πασαλιμάνι

Έναυσμα για συζητήσεις, κόντρες και αμφισβητήσεις, για ζητήματα που έπρεπε να απασχολούν την Αριστερά, την Αριστερά του 21ου αιώνα, χαρακτήρισε το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση “Αριστερή Ανακύκλωση” ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευθύμης Παπαδημητρίου.



Στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε χθες το βράδυ στο Πασαλιμάνι, ο κ. Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το βιβλίο “είναι ευανάγνωστο, καθαρό και συναρπαστικό, λέει σταράτα αυτά που θέλει να πει, αναφέρεται στην κρίση στην Αριστερά και ο ίδιος ο Περικλής Κοροβέσης ανήκει στην πρωτοπορία της Αριστεράς που έρχεται”.



Από την πλευρά του ο Βένιος Αγγελόπουλος, καθηγητής στο ΕΜΠ αναφερόμενος στο βιβλίο το χαρακτήρισε “σειρά πολιτικών χρονογραφημάτων – λιβελογραφημάτων, με χυμώδη γραφή, που έρχεται για να ταράξει τα νερά και να ανοίξει την κουβέντα πάνω σε θέματα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ, ο Σταλινισμός, ο Καπιταλισμός, η οικολογία, η επανάσταση, η βία, τα στερεότυπα”.



Σύμφωνα με τον Βένιο Αγγελόπουλο, με το βιβλίο του αυτό ο Περικλής Κοροβέσης “αποδεικνύει ότι κοιτάει τα κοινά εκτιθέμενος, μέσω του λόγου του και της καθημερινής του πρακτικής. Θίγει προβλήματα που ξεβολεύουν και καλά κάνει, γιατί για να προχωρήσει η Αριστερά χρειάζεται και η αυτοκριτική.



Ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο του τόνισε ότι προέκυψε από την αγωνία του “για τη μεγάλη Αριστερά” που ονειρεύεται, “μια Αριστερά όπου το 50% του κόσμου θα είναι μαζί μας και το 50% δείχνει ανοχή, μια Αριστερά που δεν θα έχει θέση με την τρομοκρατία, τη γραφειοκρατία, τα πραξικοπήματα”.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα