Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Οξύθυμος γιατρός ξυκολοκόπησε 2 γιατρίνες

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Οξύθυμος γιατρός ξυκολοκόπησε 2 γιατρίνες

Πιάστηκαν στα χέρια γιατροί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Πειθαρχική διαδικασία για τον έναν γιατρό που ξυλοκόπησε 2 γυναίκες συναδέλφους του

Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε την Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες. 

Όλα φέρεται ότι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, όταν ο γιατρός ήρθε σε διαφωνία με τη μία γιατρό για μία ιατρική πράξη σε ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γιατρός, ο συνάδελφός την προσέγγισε και άρχισε να την εξυβρίζει, ενώ της άσκησε και σωματική βία.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από μία άλλη γιατρό του Νοσοκομείου, η οποία επενέβη προκειμένου να σταματήσει το γιατρό και φέρεται να τον επίπληξε για τη συμπεριφορά του.

Το περιστατικό φάνηκε ότι τελείωσε εκεί, όπως αποδείχθηκε όμως στη συνέχεια, αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Οι δύο γιατρίνες πήγαν στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να καταγγείλουν το περιστατικό, ωστόσο δεν τον βρήκαν εκεί αφού απουσίαζε στο Υπουργείο και τελικά αποφάσισαν να καταγγείλουν τον συνάδελφό τoυς στον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας.

Όταν οι δύο γιατρίνες πήγαν στο γραφείο του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και ξεκίνησαν να του αναφέρουν τα τεκταινόμενα, στο γραφείο εισήλθε και ο άλλος γιατρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε ένταση και μπροστά στα μάτια του έκπληκτου διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, φέρεται ότι ο γιατρός εξύβρισε και άρχισε να χτυπά με σφαλιάρες και γροθιές τις δύο συναδέλφους του.

Έντρομοι οι ασθενείς που βρίσκονταν στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων παρακολουθούσαν άφωνοι το περιστατικό που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους και πραγματικά δεν ήξεραν τι να υποθέσουν βλέποντας τρεις γιατρούς σε αυτή την κατάσταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, οι δύο γιατρίνες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του γιατρού, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ξυλοδαρμό και εξύβριση.

Ο γιατρός με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση στη μία γιατρίνα, υποστηρίζοντας ότι και αυτή τον εξύβρισε και τον χτύπησε.

Σάλος από τον ξυλοδαρμό

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, το πρωί της Πέμπτης που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.

Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Τα «σήκωσαν» οι γιατροί

Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.

Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές  οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Την Πέμπτη, πάντως, και οι τρεις γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο γιατρός και οι δύο γιατρίνες, ήταν κανονικά στο πόστο τους και η ημέρα κύλησε ήρεμα. Ο γιατρός μάλιστα επέστρεψε στο Νοσοκομείο από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εφημέρευε και έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.

Πηγή: patrisnews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network