Απολύσεις κορυφής στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Απολύθηκε η διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" για το θέμα της διακοπής εφημεριών. Η ΕΔΕ έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τα υλικά. Νέα έρευνα ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος που καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης του ΕΣΥ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" Έλενα Ρογδάκη και ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής.

Αιτία, το ζήτημα που προέκυψε με τη διακοπή εφημεριών στο νοσοκομείο.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πόρισμα μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου, πιθανότατα για "δικούς" τους ασθενείς.

Νέος διοικητής του "Αλεξάνδρα" αναλαμβάνει ο διοικητής του νοσοκομείου "Έλενα", ο οποίος στο εξής θα συνδιοικεί και τα δυο νοσοκομεία.

Στο πόρισμα προτείνεται η  η άσκηση πειθαρχικής δίωξης στη διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και σε μια διοικητική υπάλληλο.

Παρότι στο πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας διατυπώνεται πως ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει το νοσοκομείο ήταν ψευδής, δεν αποδίδονται ευθύνες σε γιατρούς.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του και διέταξε δεύτερη ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες ιατρών, εξέταση την οποία θα διεξαγάγει ανεξάρτητο πρόσωπο κύρους από το χώρο της Υγείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την αρχή είχε καταγγείλει τεχνητές ελλείψεις, με στόχο την υπονόμευση του ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα.

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα

SHARE:

24Media Network