Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο δεν επέτρεψαν να σωθεί 73χρονος τον οποίο είχε δαγκώσει φίδι

Οι επιπλοκές που προκάλεσε σε έναν 73χρονο το δάγκωμα φιδιού δεν κατέστησαν δυνατό να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο, καθώς, όπως λέγεται, δεν υπήρχε αντιοφικός ορός, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να καταλήξει

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 73χρονος ξεψύχησε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας από τις επιπλοκές που του προκάλεσε δάγκωμα φιδιού.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας διέταξαν έρευνα καθώς υπάρχουν καταγγελίες συγγενών του 73χρονου ότι το θύμα δεν διακομίσθηκε εγκαίρως σε Νοσοκομείο και δεν υπήρχε αντιοφικός ορός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΕΠΥ, το πρωί της 10ης Ιουλίου προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, ένας 73χρονος άνδρας, με αναφερόμενο δήγμα φιδιού στο δεξί χέρι, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Εφαρμόστηκε - αναφέρεται - άμεσα η κατάλληλη αγωγή (αντιισταμινικά-κορτιζόνη) και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ στις 9.40 και στις 10.46 αφίχθη στο Νοσοκομείο. Έγινε νέα εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκε η κατάλληλη θεραπεία (αντιοφικοί οροί, ινότροπα, κορτιζόνη κλπ).

Όμως ο 73χρονος παρουσίασε επιδείνωση της γενικής του κατάστασης και διασωληνώθηκε. Όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, περίπου τέσσερις ώρες μετά απεβίωσε.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι του ΕΚΕΠΥ θα εξετάσουν τις επόμενες ημέρες και άλλα παρόμοια περιστατικά που αναφέρθηκαν προσφάτως στην περιοχή.

SHARE:

24Media Network