Τι πρέπει να ξέρουν οι πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power

ΠΑΡΝΗΘΑ
ΠΑΡΝΗΘΑ EUROKINISSI

Την παρέμβαση της ΕΚΠΟΙΖΩ προκάλεσε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας των δύο ιδιωτικών εταιρειών. Διαβάστε αναλυτικά τι δηλώνει η Ένωση

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τους καταναλωτές των Energa και Hellas Power για το τι πρέπει να κάνουν και καλεί τις αρχές να επιληφθούν του θέματος, εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση τονίζει, πως δεν έχει πλήρη εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των δύο εταιρειών.

Ταυτόχρονα, καλεί τις αρμόδιες αρχές "να επιληφθούν του θέματος και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τής απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την άμεση αποκατάσταση των στρεβλώσεων που υπάρχουν, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, τη μη επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών από τα ανεξόφλητα χρέη των εν λόγω εταιρειών και τον καταλογισμό ευθυνών εκεί που υπάρχουν".

Επίσης, ενημερώνει τους πρώην πελάτες των εταιρειών "Energa" και "Ηellas Power", ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν ούτε να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:01 της 25/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.

Πάντως, τους παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις μήνες, προκειμένου να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.

Για το παραπάνω διάστημα, οι καταναλωτές- πρώην πελάτες των εταιρειών Energa και Hellas Power τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σημειώνεται,ότι όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς των εταιρειών Energa και Hellas Power, θα ενημερωθούν άμεσα, πώς και πού θα τους εξοφλήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στην ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ - 214 214 2000.

Επίσης, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες:

- ΔΕΗ: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=55490&nt=18〈=1

- ΔΕΣΜΗΕ: http://www.desmie.gr

- ΡΑΕ: http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/factsheets/major_news/24012012_1.csp

Στην αντεπίθεση περνούν οι δύο εταιρείες

Στη δικαιοσύνη, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνουν πως θα προσφύγουν οι εταιρείες Energa και Hellas Power, με στόχο να προσβάλουν τις τελευταίες αποφάσεις των ΔΕΣΜΗΕ, ΔΕΗ και ΡΑΕ για καταγγελία των συμβάσεών τους.

Και οι δύο ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, σε ανακοίνωσή τους, αφήνουν αιχμές για δόλο των ρυθμιστικών αρχών και της κεντρικής εξουσίας, ενώ καταγγέλλουν ότι επιχειρείται επιστροφή στο μονοπωλιακό καθεστώς που ίσχυε προ ετών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, πως "είναι πραγματικά περίεργο, ύποπτο και εγείρει πολλά ερωτηματικά το με πόση ευκολία οι αποφασίζουν να κλείσουν μια αγορά, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τρόικα ζητούν και επιβάλλουν το άνοιγμά της".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση εισαγγελέα για Energa και Hellas Power

Οι 200.000 πελάτες των Energa και Hellas Power ξανά στη ΔΕΗ

Έρευνα ΣΔΟΕ για Hellas Power και Energa

SHARE:

24Media Network