650 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την επανέναρξη της κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων

650 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την επανέναρξη της κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων
2004. CEC: DG-REGIO / MIKE ST MAUR SHEIL

Τι αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του για το δάνειο των 650 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Δάνειο 650 εκατ. ευρώ υπέρ της Ελλάδας για τη στήριξη της επανέναρξης της κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) γεγονός το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, "θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση, στην ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

Το δάνειο θα αφορά οικονομικές υποχρεώσεις του δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), με οφέλη και για τις τέσσερις παραχωρήσεις. Αυτή η σημαντική εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ΕΤΕπ υποστηρίζει συνολικά την προσπάθεια της Ελλάδας αφού πέρα από το συγκεκριμένο δάνειο αναμένεται ως το τέλος του χρόνου να εισρεύσουν στη χώρα μας περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την ενέργεια.

Στο μεταξύ, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με τον ΣΕΒ, για την ενίσχυση της συνεργασίας με Ελληνικές επιχειρήσεις στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Τράπεζα, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημαρινής συνάντησης που είχε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης με τον Αντώνη Μπαρτζώκα, Alternate Board Director της τράπεζας και τον Jean-Marc Peterschmitt, Managing Director για την περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την στήριξη των οικονομιών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και ο υπουργός επεσήμανε τη δυναμική Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή και υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για τις νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που προωθεί η EBRD.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network