Αχτσιόγλου κατά ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων για τον 'πάγο' στον ΟΜΕΔ

Αχτσιόγλου κατά ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων για τον 'πάγο' στον ΟΜΕΔ

Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι δεν θα γίνουν «πρακτικές εκβιαστικού τύπου» που οδήγησαν τον ΟΜΕΔ χωρίς ΔΣ από τις 28 Απριλίου

Τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της ΓΣΕΕ αλλά και των υπόλοιπων κοινωνικών εταίρων πού αρνούνται να διορίσουν εκπροσώπους τους στον ΟΜΕΔ με αποτέλεσμα να μην έχει ο οργανισμός ΔΣ από τις 28 Απριλίου και να μην επιλύονται εργασιακές διαφορές εκδήλωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτησή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη η κυρία Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει από τις 17 Μαρτίου την υπόδειξη των νέων εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στον ΟΜΕΔ αλλά ανταποκρίθηκαν μόνο η ΕΣΕΕ και ο ΣΕΤΕ. Αντίθετα η ΓΣΕΕ και δύο εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ) δεν υπέδειξαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συσταθεί ΔΣ.

Η κυρία Αχτσιόγλου φωτογράφισε μάλιστα τη ΓΣΕΕ για τη στάση της σημειώνοντας ότι «κάποιοι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι» απάντησαν  πως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τριετή θητεία στο ΔΣ (με δυνατότητα ανανέωσης θητείας μόνο για μια φορά) «αποτελεί παρακώλυση της συνδικαλιστικής ελευθερίας» και ζητούν να αλλάξει ο νόμος. «Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι δεν υπάρχει παρακώλυση και προσβολή της συνδικαλιστικής ελευθερίας» ξεκαθάρισε η κύρια Αχτσιόγλου και υπογράμμισε με νόημα ότι η κυβέρνηση είναι μεν ανοικτή σε διάλογο για αλλαγές αλλά δεν πρόκειται να υποκύψει σε «εκβιαστικού τύπου πρακτικές».

SHARE:

24Media Network