Aegean: Εγκρίθηκαν οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Aegean: Εγκρίθηκαν οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
Στιγμιότυπο από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Eurokinissi

Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean θα αντληθούν 60.000.000 ευρώ, τα οποία η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την κάλυψης κεφαλαίου κίνησης.

Τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ.ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Αεροπορία Αιγαίου, προωθώντας την κεφαλαιακή της ενίσχυση αλλά και εκπληρώνοντας την υποχρέωση που προκύπτει από τη νομοθετική διάταξη, που συνοδεύει την κρατική ενίσχυση ύψους έως 120 εκατ.ευρώ που θα λάβει.

Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ως τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στα 3,2 ευρώ, ενώ η σχέση ανταλλαγής μετοχών ορίστηκε σε 0,262542164271582 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αντληθούν 60.000.000 Ευρώ τα οποία η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την κάλυψης κεφαλαίου κίνησης.

Σημειώνεται δε ότι ήδη οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, «ALENSCO ENTERPRISES COMPANY LIMITED», «SIANA ENTERPRISES COMPANY LIMITED», Χρήστος Ιωάννου, και Αναστάσιος Δαυίδ, έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα τους αλλά και τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Μετά τον καθορισμό των όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται πλέον και η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από τις χρηματιστηριακές αρχές , ώστε να καθοριστεί και ο χρόνος διενέργειας της, πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα