Από σήμερα αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

Από σήμερα αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις
Αρχίζουν οι εκπτώσεις Eurokinissi

Σε αύξηση του κύκλου εργασιών, για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, κοντά στα επίπεδα του 5% ελπίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις.

Την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου στις 16 Ιουλίου τα καταστήματα θα μπορούν βάσει νόμου να παραμείνουν ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε προϊόντα που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος -και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία- το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (“από…% έως…%”). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Η ΕΣΕΕ, μετά την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνει ότι τουλάχιστον φέτος η αγορά επιστρέφει σε κανονικές συνθήκες και εύχεται στο λιανεμπόριο καλές δουλειές, ενώ προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και “έξυπνες” αγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα