Νέα κίνηση πολιτών: "Συμμαχία για την Κυριακή" με κλειστά καταστήματα

Νέα κίνηση πολιτών: "Συμμαχία για την Κυριακή" με κλειστά καταστήματα

Συγκροτείται νέα κίνηση από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Ενάντια στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. "Όχι" και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Στη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία "Συμμαχία για την Κυριακή" προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στόχος της νέας κίνησης είναι να αποτρέψει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων την Κυριακή, ενώ έχουν κληθεί να μετάσχουν η Εκκλησία της Ελλάδος, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

Αντιπροσωπεία της ΟΙΥΕ επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Φώτη Κουβέλη και του ζήτησε να μην στηρίξει σχετική διάταξη στη Βουλή, στην περίπτωση που κατατεθεί.

Για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συναντήθηκαν, χθες, με κλιμάκιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), αποτελούμενο από τους Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Ζησιμάτο.

"Όχι" Κουβέλη στα ανοικτά καταστήματα της Κυριακές

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου και τόνισε ότι είναι εναντίον τής θεσμοθέτησης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και της απελευθέρωσης του ωραρίου.

Όπως είπε, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας, ενώ προμηνύονται περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις, που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

"Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει ως συνέπεια την ανακατανομή προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ δεν θα συνοδεύεται από αύξηση του τζίρου της αγοράς και μείωση των τιμών", πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network