Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ στα τωρινά επίπεδα

Απόγνωση, οργή, αγανάκτηση είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τα συναισθήματα των πολιτών οι οποίοι πηγαίνουν στην ΔΕΗ, είτε για να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» από το χαράτσι των ακινήτων, λογαριασμούς, είτε για να ρωτήσουν για το χρονικό περιθώριο που έχουν πριν τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, είτε για να εξαιρεθούν απο τον έκτακτο φόρο. Παράλληλα τρέχουν απο τους Δήμους, στις Εφορίες και απο εκεί στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη, είτε για να βγάλουν μιαν άκρη στο αλαλούμ με τις εξαιρέσεις απο την καταβολή του τέλους στα ακίνητά. Η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν ακόμα και το ρεύμα, είναι πρωτοφανής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς τα χρέη προς της ΔΕΗ, μόνο για το χρέος του ρεύματος είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Απόγνωση, οργή, αγανάκτηση είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τα συναισθήματα των πολιτών οι οποίοι πηγαίνουν στην ΔΕΗ, είτε για να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» από το χαράτσι των ακινήτων, λογαριασμούς, είτε για να ρωτήσουν για το χρονικό περιθώριο που έχουν πριν τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, είτε για να εξαιρεθούν απο τον έκτακτο φόρο. Παράλληλα τρέχουν απο τους Δήμους, στις Εφορίες και απο εκεί στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη, είτε για να βγάλουν μιαν άκρη στο αλαλούμ με τις εξαιρέσεις απο την καταβολή του τέλους στα ακίνητά. Η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν ακόμα και το ρεύμα, είναι πρωτοφανής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς τα χρέη προς της ΔΕΗ, μόνο για το χρέος του ρεύματος είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παγώνουν στα τωρινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Πάγωμα στα σημερινά επίπεδα των τιμολογίων της ΔΕΗ, φέρνει στην αγορά, απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η απόφαση υπογράφηκε την παρασκευή, μετά τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί πάντως πως την πρώτη Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απελευθερώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το "πάγωμα" των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής:

"Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΗ: Ρυθμίσεις και άτοκες δόσεις για ευπαθείς ομάδες

Νέο ηλεκτροσόκ: 8,3% πάνω οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network