Αιχμές Μοσκοβισί κατά Τραμπ: Οι εμπορικές διαφορές παραμένουν μετά τις συνομιλίες στην G20

O Πιέρ Μοσκοβισί
O Πιέρ Μοσκοβισί AP

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες "θέλουν να έχουν το στάτους του συμμάχου, όχι του εχθρού", επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρόεδρου των ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν αποκάλεσε τους Ευρωπαίους "εχθρούς".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον στους τομείς του εμπορίου και της νομισματικής πολιτικής, υπενθύμισε σήμερα το στάτους του «συμμάχου» και όχι «του εχθρού» των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες «θέλουν να έχουν το στάτους του συμμάχου, όχι του εχθρού, αλλά του συμμάχου», επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε την Παρασκευή τους Ευρωπαίους «εχθρούς» επικρίνοντας τη νομισματική τους πολιτική και αφού τους απείλησε με την επιβολή επιπλέον δασμών σε βάρος των ευρωπαϊκών προϊόντων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρα υπεύθυνη για τις κυριότερες εμπορικές ανισορροπίες. Το να μας στοχοθετούν είναι ασφαλώς ανάρμοστο» υπογράμμισε ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν η Ευρώπη είναι θύμα παράπλευρων ζημιών στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Προσπαθούσε να χτίσουμε γέφυρες» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σφοδρό tweet Τραμπ κατά ΕΕ - Με αντίμετρα απαντά η Ευρώπη

Ο Μοσκοβισί θέλει να σώσει την Ευρώπη τώρα

SHARE:

24Media Network