Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη – Βρούτση για τα εργασιακά

Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη – Βρούτση για τα εργασιακά
The three leaders of the coalition government met in the Parliament in an efort to agree upon the new package of austerity measures / Óýóêåøç ôñéþí ðïëéôéêþí áñ÷çãþí óôçí ÂïõëÞ ìå áíôéêåßìåíï ôçí óõìöùíßá ãéá ôá íÝá ìÝôñá ëéôüôçôáò FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

Ποια θέματα μπήκαν στο επίκεντρο των νέων συζητήσεων Κουβέλη - Βρούτση. Αμετακίνητη η ΔΗΜΑΡ

Άκαρπη απέβη η δίωρη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τη Δευτέρα, σχετικά με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ στις απαιτούμενες από την τρόικα αλλαγές στα εργασιακά.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, υπήρξε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και όσων έχουν συμφωνηθεί με την υπογραφή των δύο μνημονίων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της συνάντησης του με τον Φώτη Κουβέλη.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε:

“Η διαπραγμάτευση και η διαβούλευση είναι μία διαρκής έννοια, η οποία όπως καταλαβαίνετε, πάντα θα συνεχίζεται όσο η δημοσιονομική ελευθεριότητα της χώρας δεν υπάρχει”.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει αν εξακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης να αρνείται τις αλλαγές στα εργασιακά λέγοντας: “Αυτά είχα να σας πω μέχρι τώρα”.

Ο κ. Βρούτσης είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα