Πόσο κοστίζει ένα σπίτι για ενοικίαση ή αγορά στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας – Οι ακριβότερες περιοχές

Πόσο κοστίζει ένα σπίτι για ενοικίαση ή αγορά στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας – Οι ακριβότερες περιοχές
Σπίτια στο Αιγάλεω INTIME NEWS

Οι σχετικά πιο οικονομικές τιμές των δυτικών προαστίων σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή, τα καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για επένδυση σε κατοικία με προοπτικές για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων για το 2022, η ανοδική πορεία των τιμών τόσο της αγοράς όσο και της πώλησης κατοικιών, συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο του έτους με την περιοχή της Αττικής να εμφανίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών ενοικίασης σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Κάποιοι από τους παράγοντες για την πορεία που ακολουθούν οι μέσες τιμές αγοράς ακινήτων και αυτό το τρίμηνο σε πολλές περιοχές της χώρας είναι η ακόμα περιορισμένη προσφορά κατοικίας σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει από ενδιαφερόμενους αγοραστές τόσο Έλληνες όσο και ξένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει περιορισμένη η προσφορά κατοικίας σε πολλές περιοχές της χώρας και της Αττικής καθώς η οικοδομική δραστηριότητα παραμένει περιορισμένη εξαιτίας της αύξησης που έχει σημειωθεί στα οικοδομικά υλικά.

Σε ότι αφορά την περιοχή των δυτικών προαστίων της Αθήνας κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2022, σημείωσε και αυτή ανοδική πορεία στις μέσες τιμές πώλησης αλλά και ενοικίασης ακινήτων κατοικιών.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της αγοράς ακινήτων στην Αττική, οι σχετικά πιο οικονομικές τιμές των δυτικών προαστίων σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή όπως η επέκταση του μετρό σε περιοχές των δυτικών προαστίων και η παρουσία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, καθιστούν τα δυτικά προάστια μια ελκυστική επιλογή για επένδυση σε κατοικία με προοπτικές για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η μέση τιμή πώλησης στα δυτικά προάστια σημείωσε αύξηση της τάξεως του 6,50% καθώς από 1.408 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το 2021, η μέση τιμή πώλησης άγγιξε τα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σε ότι αφορά τη μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στα δυτικά προάστια, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 5,60% καθώς η μέση τιμή ενοικίασης από 6,92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, άγγιξε τα 7,31 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την πώληση κατοικίας στα δυτικά προάστια, στην Αγία Βαρβάρα βρίσκουμε, διαμέρισμα 101 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να πωλείται στα 1.188.12 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, διαμέρισμα 55 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, πωλείται στα 1.236.36 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Αιγάλεω, στην περιοχή Σωτηράκη, διαμέρισμα 73 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.369.86 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Χαϊδάρι, διαμέρισμα 85 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.564.71 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ίλιον, στην περιοχή Παλατιανή, διαμέρισμα 63 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.079.37 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Περιστέρι, στην περιοχή Λόφος Αξιωματικών, διαμέρισμα 90 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 944.44 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πετρούπολη, διαμέρισμα 87 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.068.97 ευρώ ανά τ.μ.

Σε ότι αφορά τις ενοικιάσεις κατοικιών στα δυτικά προάστια, στην περιοχή Αγία Βαρβάρα, διαμέρισμα 70 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 6,43 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι βρίσκουμε διαμέρισμα 102 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, να ενοικιάζεται στα 5.39 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Αιγάλεω, διαμέρισμα 88 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5.68 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Χαϊδάρι, στην περιοχή Δάσος, διαμέρισμα 106 τ.μ., τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 7.08 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ίλιον, διαμέρισμα 75 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Περιστέρι, διαμέρισμα 90 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 7.78 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πετρούπολη, διαμέρισμα 105 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5.43 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα