Αλεξιάδης: Καμία μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να παραγραφεί

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ EUROKINISSI

Το ΣΔΟΕ ούτε καταργείται, ούτε υποβαθμίζεται. Πως θα γίνει η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στη ΓΓΔΕ. Εντός του 2016 η ολοκλήρωση του ελέγχου για όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ

«Tο ΣΔΟΕ δεν καταργείται και καμία υπόθεσή του δεν πρόκειται να παραγραφεί», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, καθιστώντας σαφές πως το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε στο ελάχιστο, σε ό,τι αφορά τη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Tο ΣΔΟΕ ούτε καταργείται, ούτε αποδυναμώνεται», διεμήνυσε ο κ. Αλεξιάδης, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, το πλαίσιο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, μετά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, καθώς και 500 υπαλλήλων και 3.500 υποθέσεων έχει προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διαβεβαιώσει ο κ. Αλεξιάδης, οι υποθέσεις «δεν θα ελέγχονται από... εξωγήινους, εφοριακοί και τελωνειακοί το έκαναν και το ίδιο θα κάνουν και τώρα».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αλεξιάδης, σήμερα το ΣΔΟΕ έχει ανοιχτές 38.000 υποθέσεις οι οποίες αφορούν σε 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων.

Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015 κάτι το οποίο, όπως κατέστησε σαφές, ο κ. Αλεξιάδης, δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος.

Από το σύνολο των υποθέσεων του ΣΔΟΕ, 3.500 πρόκειται να μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ, ενώ για εκείνες που θα παραμείνουν, θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη, το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως επίσης γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να παραμείνει καμία φορολογική ή τελωνειακή υπόθεση για έλεγχο, καθώς η επόμενη μέρα του Σώματος θα αφορά αποκλειστικά στην ενασχόλησή του με υποθέσεις απάτης, οικονομικού εγκλήματος, μαύρου χρήματος, ναρκωτικών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε πως εντός του 2016 πρόκειται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάρτι φοροδιαφυγής χωρίς τέλος! Μπαράζ φορολογικών ελέγχων από μικτά συνεργεία ελεγκτών

SHARE: