"Αισθητή η βελτίωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας"

"Αισθητή η βελτίωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας"

Παρά την ύφεση, η Alpha Bank διαπιστώνει βελτίωση στην ελληνική οικονομία. Τι αναφέρουν οι αναλυτές για τη στάση της κυβέρνησης και τις υποχρεώσεις του ΔΝΤ και της ευρωζώνης

Η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, εμφανίζεται να έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα που απορρέουν από το Μνημόνιο για το 2012.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει παρόλο που η ύφεση ήταν μεγαλύτερη της προβλεπόμενης (σημειώνεται η μεγάλη πτώση του ΑΕΠ κατά -6,7% και στο εννεάμηνο Ιαν.- Σεπτ.'2012) και, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε έγκαιρα τα χρήματα των δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας της Τρόικα (συνολικά 44 δισ.ευρω περίπου), αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά προηγείται των εξελίξεων καθώς περιμένει το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για εκταμίευση των δόσεων, έχοντας ήδη φέρει σε πέρας τις δικές της υποχρεώσεις.

Βεβαίως, το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν διορθώνεται από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια (κυρίως μέσα από την υλοποίηση των μέτρων των 13,5 δισ.ευρώ) ώστε να καταδειχθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η αλλαγή πορείας της οικονομικής πολιτικής, και της χώρας γενικότερα.

Ωστόσο, η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς έχει αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network