Συντάξεις: ΟΛΑ τα ανοιχτά υποκαταστήματα των τραπεζών

Συντάξεις: ΟΛΑ τα ανοιχτά υποκαταστήματα των τραπεζών

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών για την καταβολή των συντάξεων από Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, και Attica

Ανοικτά, από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις συναπτές ημέρες, 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Μάλιστα, η Alpha Bank, η Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, και η Attica ανακοίνωσαν ποια υποκαταστήματα των τραπεζών τους που θα είναι ανοιχτά μέχρι και την Παρασκευή για την καταβολή των συντάξεων.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά με τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τους εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει σε όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις- ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει τη δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».

Αναλυτικά τα υποκαταστήματα

Alpha Bank

Πειραιώς

Card

Εθνική

Card

Eurobank

Card

Attica

Card
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE:

24Media Network