Αναβλήθηκε για το Σάββατο η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Mε τους επικεφαλής της Τρόικας Πολ Τόμσεν, Μπομπ Τράα και Ματθιας Μόρς συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη φωτογραφία ο Υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της συνάντησης.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Mε τους επικεφαλής της Τρόικας Πολ Τόμσεν, Μπομπ Τράα και Ματθιας Μόρς συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη φωτογραφία ο Υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της συνάντησης.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αναβολή στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ και η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Στον απόηχο του λουκέτου στην ΕΡΤ, απόφαση με την οποία εκπληρώνεται μέρος της υποχρέωσης για αναγκαστικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα εξετάσει με τους Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις - ορόσημα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει την τρόικα για τις εξελίξεις στη ΔΕΠΑ, ενώ θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που θα έχει η αναβολή της πώλησης της επιχείρησης αερίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο θα μεταβληθούν οι παραδοχές για την βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό, κυρίως, το 2014.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αύριο Πέμπτη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχουν στο Euro Working Group όπου θα ληφθεί η απόφαση για τη δόση των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει ότι η αξιολόγησή του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

SHARE:

24Media Network