Ανέπαφες πληρωμές με κινητό- Νέοι ορίζοντες από την Alpha Bank

ALPHA BANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ)
ALPHA BANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ) EUROKINISSI

Σκοπός της Alpha Bank να περπατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στα μονοπάτια του digital. Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσα από κινητό και χωρίς τη φυσική παρουσία της κάρτας

Μία πλήρη σειρά δράσων για το 2018 στο πλαίσιο της ψηφιακής παρουσίας της Αlpha Bank, παρουσίασε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής , chief digital officer και retail products της Alpha Bank, κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για το tap n' pay, τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με κινητό στην Ελλάδα και το εξωτερικό – μία από τις πρώτες εφαρμογές παγκοσμίως ανέπαφων πληρωμών με κινητό – τα στελέχη της Alpha Bank σκιαγράφησαν το ψηφιακό προφίλ της Τράπεζας.

Άλλωστε  από τη στιγμή που το 80% των Pos υποστηρίζουν την τεχνολογία contactless (των ανέπαφων συναλλαγών), η νέα δυνατότητα πληρωμής χωρίς τη φυσική παρουσία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, είναι εφικτή (αν το υποστηρίζει το πρόγραμμα του κινητού).

Όπως τόνισε ο κ. Χαραλαμίδης, η Alpha Bank επενδύει συστηματικά εδώ και 15 έτη στο ψηφιακό κομμάτι των συναλλαγών και η digital παρουσία της έχει ενισχυθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες.

«Στόχος μας είναι να πάμε όσο περισσότερο γίνεται σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες» υπογράμμισε σχετικά ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της Τράπεζας.  όπως χαρακτηριστικά είπε, αναβαθμίστηκε το  web banking για τις επιχειρήσεις και δημιουργήθηκε μια νέα γενιά Μy Alpha Wallet (ψηφιακό πορτοφόλι) με τη δυνατότητα της λειτουργίας tap ‘n pay ( για συσκευές android).

Στα προσεχώς, είναι ο ανασχεδιασμός υπηρεσιών web banking ιδιωτών και επιχειρήσεων, η ανανέωση του στόλου των ΑΤΜς, η ηλεκτρονική υπογραφή στα καταστήματα (e signature) και όλες οι πρωτοβουλίες που στόχο θα έχουν να μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών από τα ταμεία στα ηλεκτρονικά δίκτυα.

Ειδικότερα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών, κ. Γρηγόρης Πολίτης, ανέφερε στα μεγάλα περιθώρια διείσδυσης της χρήσης των πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, επικαλούμενος πρόσφατη έρευνα της Visa,  με στοιχεία του 2016, ακόμη κυριαρχούν τα μετρητά ως μέσο συναλλαγής. Ακόμη, 4 στις 10 συναλλαγές γίνονται με κάρτα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το 80% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά.

Από πλευράς του, ο κ. Σωτήρης Κυριάκος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Δικτύων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Μy Alpha Wallet και διευκρίνισε τα πλεονεκτήματα του tap n' pay που όπως είπε αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις πρώτες εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών από κινητό τηλέφωνο για τα 3 σχήματα πληρωμών (Visa, Mastercard, American Express).

Ανέπαφες πληρωμές με κινητό- Νέοι ορίζοντες από την Alpha Bank
ΠΙΝΑΚΑΣ ALPHA
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network