Αντίθετος με την υποψηφιότητα Σόιμπλε για το Εurogroup ο Σταϊνμάγερ

Αντίθετος με την υποψηφιότητα Σόιμπλε για το Εurogroup ο Σταϊνμάγερ

Διαβάστε γιατί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι αντίθετος με την υποψηφιότητα Σόιμπλε για το Εurogroup

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, τάσσεται κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του σημερινού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία του Eurogroup.

"Δεν μου αρέσει η ιδέα αυτή. Η κυριαρχία της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική είναι πλέον υπερβολική λόγω της οικονομικής μας δύναμης", τονίζει ο Σταϊνμάγερ.

Ο Σόιμπλε θεωρείτο το φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία του Eurogroup, ωστόσο μετά την εκλογή Ολάντ αντιμετωπίζει τις επιφυλάξεις του Παρισιού.

Κατά τον Σταϊνμάγερ θα ήταν καλύτερα να αναλάβει τη θέση αυτή κάποιος αξιωματούχος μιάς λιγότερο ισχυρής χώρας της ευρωζώνης.

Η θητεία του Γιούνκερ λήγει στα τέλη Ιουνίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί μια ακόμα θητεία στη θέση αυτή.

SHARE:

24Media Network