Αστέρας Βουλιαγμένης: Έμειναν τρεις οι "μνηστήρες". Έξι προσφορές για το λιμάνι της Χίου

Αστέρας Βουλιαγμένης: Έμειναν τρεις οι "μνηστήρες". Έξι προσφορές για το λιμάνι της Χίου

Αποσφραγίστηκαν οι τέσσερις οικονομικές προσφορές που είχαν υποβληθεί για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ". Ποια η διαδικασία. Τα επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν για το λιμάνι της Χίου

Τρεις ενδιαφερόμενοι προχωράνε τελικά στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του Αστέρα.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., έγινε την Παρασκευή (29/11) η αποσφράγιση των τεσσάρων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.»

Σύμφωνα με τη διαδικασία, αποκλείσθηκε η προσφορά με το χαμηλότερο τίμημα και θα κληθούν οι υπόλοιποι τρεις ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε τις οικονομικές προσφορές για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου και ζήτησε από τους δύο επενδυτές που κατετάγησαν πρώτοι στον πίνακα κατάταξης με ισόποσες δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά.

Έξι σχήματα για το λιμάνι της Χίου

Έξι σχήματα θα συνεχίσουν τελικά στη β΄φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

1. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, με έδρα στην Αθήνα

2. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE, με έδρα στη Fujairah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

3. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στην Αθήνα

4. Σύμπραξη των εταιρειών ARCHIRODON GROUP N.V. με έδρα στο Dordrecht, στην Ολλανδία, Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στη Ρόδο, και ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα στη Ρόδο

5. SETUR SERVIS TURISTIK ANOMIM ŞIRKETI, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη

6. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με έδρα στην Κάρπαθο.

Κατά τη β΄ φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας. Σημειώνεται, ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην έγκριση των προαναφερθέντων σχημάτων, αφού απευθύνθηκε στην Επιτροπή 'Αρσης Απαγόρευσης Δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ενημερώνοντάς την για την ταυτότητα των επενδυτικών σχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι "μνηστήρες" που διεκδικούν τον Αστέρα Βουλιαγμένης

SHARE:

24Media Network