Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δισεκατομμυριούχοι είτε από «κούνια», είτε από διάσημες επιχειρήσεις μόλις των τελευταίων δεκαετιών

Μερικοί από αυτούς ίδρυσαν διεθνή brands όπως τα Lego και τα ZARA, ενώ μερικοί ανήκουν σε οικογένειες- δυναστείες που διαθέτουν τα δισεκατομμύρια τους στο πέρασμα των αιώνων.

Υπάρχουν εκείνοι στην ανατολική Ευρώπη που έκαναν τα χρήματά τους πρόσφατα μετά δηλαδή την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι οι βιομήχανοι από τη Σκανδιναβία με περιουσίες προερχόμενες από την παλιά βιομηχανία και μερικοί στη Δυτική Ευρώπη με…  αρχαίες βασιλικές σχέσεις.

ADVERTISING

Εμείς, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο πλούσια άτομα ανά ευρωπαϊκό κράτος όπως κατατάχθηκαν στη λίστα Forbes.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, AMERICO AMORIM: £3.4 ΔΙΣ. ($4.4 ΔΙΣ.)

Ο Amorim έκανε τα δισεκατομμύρια του στην Corticeira Amorim, τη μεγαλύτερη εταιρεία φελλού στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε από τον παππού του. Έχει επίσης συμμετοχές σε εταιρείες στην Αγκόλα (πρώην πορτογαλική αποικία) και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ODD REITAN —£4.1 ΔΙΣ. ($5.3ΔΙΣ.)

Ο Reitan έκανε χρήματα από παντοπωλεία και το λιανικό εμπόριο, δημιουργώντας το brand “REMA 1000″, το οποίο είναι σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα.

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΛΒΕΤΙΑ, ERNESTO BERTARELLI : £6.7 ΔΙΣ. ($8.6 ΔΙΣ.)

Ο Bertarelli έκανε μια περιουσία από την πώληση της Serono, της φαρμακευτικής εταιρείας που ίδρυσε ο παππούς του. Ο πλούτος και οι επενδύσεις του πλεον διευθύνονται σε μεγάλο βαθμό μέσω της Waypoint Capital.

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΔείτε τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network