Αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε ένα χρόνο οι πολυεκατομμυριούχοι στην Ελβετία

Αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε ένα χρόνο οι πολυεκατομμυριούχοι στην Ελβετία
© GETTY IMAGES

Ραγδαία αύξηση των πολυεκατομμυριούχων στην Ελβετία μέσα σε ένα χρόνο

Κατά 12% αυξήθηκε ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων οι οποίοι ζουν στην Ελβετία και δη μέσα σε ένα χρόνο.

Καιόλα αυτά αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή φορολογική υπηρεσία στη Βέρνη.

Το 2008 οι πολυεκατομμυριούχοι, δηλαδή όσοι δηλώνουν περιουσία τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, ήτοι οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονταν στους 8.803.

Το 2009 έφτασαν τους 9.875.

Οι πολυεκατομμυριούχοι αυτοί αντιπροσωπεύουν το 0,2% των φορολογούμενων στην Ελβετία και συνολικά έχουν στην κατοχή τους το ένα τέταρτο του συνολικού πλούτου.

Τα καντόνια που διαθέτουν, αναλογικά, το μεγαλύτερο αριθμό κροίσων είναι το Σβιτς, το Νίντβαλντ και το Τσουγκ. Σε αυτά τα τρία καντόνια οι πολυεκατομμυριούχοι κατέχουν έως και το 62% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το καντόνι του Βαλαί έχει τους λιγότερους πολυεκατομμυριούχους: μόνο το 0,05 των κατοίκων του θεωρούνται κροίσοι.

Σε όλη την Ελβετία περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους (30,7%) δηλώνει εισόδημα κάτω των 50.000 ελβετικών φράγκων.

Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2008 στο 2009, το συνολικό ποσό των δηλωθέντων εισοδημάτων αυξήθηκε κατά 8,4%, φτάνοντας το 1,386 τρισεκατομμύρια φράγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.

SHARE:

24Media Network