BP: Τριπλασιασμός κερδών εν μέσω πολέμου – “Θησαυρός” τα μερίσματα για τους μετόχους

BP: Τριπλασιασμός κερδών εν μέσω πολέμου – “Θησαυρός” τα μερίσματα για τους μετόχους
Τιμές καυσίμων - Βενζίνη Aris Oikonomou/ SOOC

Η BP τριπλασίασε τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 και έκανε ακόμη πιο πλούσιους τους μετόχους της.

Αν η ερώτηση είναι “ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία”, η απάντηση υπάρχει και είναι ξεκάθαρη: Οι πετρελαϊκες εταιρίες.

Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που προκαλούν τα μέτρα των δυτικών και τα αντίμετρα των Ρώσων, οι κολοσσοί του πετρελαίου βρίσκουν τον τρόπο να διπλασιάζουν και να τριπλασιάζουν τα έτσι και αλλιώς πολύ μεγάλα κέρδη τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η BP που ανακοίνωσε αύξηση κερδών σχεδόν 8 δις δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, όταν δηλαδή η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι συνέπειές της βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη και εξέλιξη.

Σε σχέση δε με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, η BP κατάφερε τριπλασιασμό των κερδών της αφού αυτά τότε ήταν “μόλις” 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μέτοχοι της εταιρίας τρίβουν από την πλευρά τους τα χέρια τους από ικανοποίηση. Η πληρωμή μερισμάτων αυξήθηκε κατά 10% και έφτασε το 1,1, δις δολάρια ενώ στους επενδυτές θα δοθούν και άλλα 3,5 δις μέσω επαναγοράς μετοχών.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η Shell είχε κάνει ανάλογες ανακοινώσεις γνωστοποιώντας ότι τα κέρδη της μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου έφτασαν τα 10 δις δολάρια. Παρόμοιες, τέλος, ανακοινώσεις έκανε και η Total.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα