Χαμένοι στη… λίστα Λαγκάρντ και τη συνωνυμία

Χαμένοι στη… λίστα Λαγκάρντ και τη συνωνυμία

Από συνωνυμία το όνομα του ιδιοκτήτη της Dodekanisos Seaways στη λίστα Λαγκάρντ. Τι αναφέρει επ' αυτού ο εκπρόσωπος στο NEWS 247 και τη δημοσιοποίηση της λίστας (Vid)

Σε συνωνυμία αποδίδεται από τη Dodekanisos Seaways η ύπαρξη του ονόματος του Δωδεκανήσιου πλοιοκτήτη Γιώργου Σπανού στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

“Το όνομα πράγματι περιλαμβάνεται στη λίστα. Πρόκειται για συνωνυμία. Δεν αφορά τον Γιώργο Σπανό, τον πρόεδρο της Dodekanisos Seaways αλλά έναν Γεώργιο Σπανό που ασχολείται με ναυτιλιακά θέματα και δραστηριοποιείται στον Πειραιά”, σημείωσε στο NEWS 247 o εκπρόσωπος της εταιρείας Κώστας Λαμπριανός.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ο Κώστας Λαμπριανός τάσσεται υπέρ του να βγαίνουν όλα στο φως.

“Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η κρίση είναι απότοκος της κρίσης της πολιτικής. Δεν υπήρξε ηθική πολιτική, δεν υπήρξαν κανόνες δημοκρατίας”, σημείωσε.

Με το να βγαίνουν όλα στο φως, όπως ανέφερε, ενισχύεται η δημοκρατία.

“Το μείζον θέμα αυτής της ώρας είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι έχουν χρήματα στην Ελβετία.

Δεν είμαι αυτός που θα πει αν είναι παράνομα ή νόμιμα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να εξεταστεί η προέλευση, η νομιμότητα αυτού του πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένος στις ελβετικές τράπεζες και όπου αλλού”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που υπήρξαν αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας και τα προσωπικά δεδομένα, επισήμανε πως πρέπει να υπερισχύει το γενικότερο καλό και το τι επιτάσσει το κοινωνικό συμφέρον.

“Ο δημοσιογράφος προστάτευσε και πολύ σωστά έπραξε το γενικότερο συμφέρον των Ελλήνων που δοκιμάζονται σκληρά αυτή την ώρα και όχι αυτούς τους 2059 που έχουν τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Τύπος πρέπει να προβάλλει αυτά τα γεγονότα, αγνοώντας πάρα πολλές φορές και τα προσωπικά δεδομένα. Θα μου πείτε θα μπαίνει σε περιπέτειες.

Αυτός είναι δυστυχώς ο ρόλος του Τύπου, να μπαίνει σε περιπέτειες. Όταν όμως υπηρετεί σωστά τις αρχές της νομιμότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα