Χαρδούβελης: Πλήρως φορολογημένα και δηλωμένα τα ποσά

The greek Prime Minister Antonis Samaras attended the presentation of the Institution for Growth in Greece, at the Ministry of Development, in Athens, Dec. 22, 2014 /          ,   ,  , 22 , 2014
The greek Prime Minister Antonis Samaras attended the presentation of the Institution for Growth in Greece, at the Ministry of Development, in Athens, Dec. 22, 2014 / , , , 22 , 2014 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Φορολογικά τεκμηριωμένα τα επίμαχα ποσά και δηλωμένα στο Πόθεν Έσχες του 2014 απάντησε ο Γκίκας Χαρδούβελης, για το δημοσίευμα της Real News. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου.Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό, λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γκίκας Χαρδούβελης, με αφορμή δημοσίευμα της Real News όπου αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών», προσθέτει ο κ.Χαρδούβελης.

Ο κ.Χαρδούβελης στην δήλωση του επισημαίνει ότι «τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες»

«Τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)», αναφέρει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

"Έπιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη και η ΝΔ με την γίδα στην πλάτη και αυτοί προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Το μείζον ζήτημα που προκύπτει με τον κ. Χαρδούβελη δεν είναι ότι έβγαλε απλώς χρήματα στο εξωτερικό. Είναι ότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και των ποσών που δήλωσε στην εφορία το 2011, ενώ στο διάστημα 5 Μαΐου 2012 και 14 Ιουνίου 2012 πραγματοποίησε 56 μεταφορές κεφαλαίων, ποσών κάτω των 10.000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Αυτά τα έπραξε ο άνθρωπος που την ίδια στιγμή καλούσε μαζί με τον κ. Σαμαρά τον ελληνικό λαό σε περαιτέρω θυσίες. Μάλλον έχουν πολλά να μάθουν οι έλληνες φορολογούμενοι για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά", τονίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρδούβελης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ν.Δ.: Να απαντήσει η κυβέρνηση και για δικά της στελέχη

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδούβελη: Έκθετοι όσοι τον έβαλαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας

Δημοσίευμα βόμβα: Ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό

SHARE:

24Media Network