Χαρίτσης: 2 δις ευρώ στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017" στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017" στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα αντληθούν από τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και από την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων. Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2 δις ευρώ θα αντλήσουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την επόμενη περίοδο όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενεργοποιηθούν τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ») τα οποία θα επιτρέψουν να εισρεύσει στην πραγματική οικονομία 1 δις ευρώ από δημόσιους πόρους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα αντληθεί άλλο 1 δις ευρώ από τη μόχλευση κεφαλαίων που θα επιτευχθεί. Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε, ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών. «Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση» διευκρίνισε. Επισήμανε, παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν και από την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι έχουν ανοίξει ήδη τέσσερα κεφάλαια του νόμου και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις.

Ως προς το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ο κ. Χαρίτσης ανέφερε στης Βουλή ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιωθούν οι διαδικασίες που εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες και δαπανηρές. «Το παρόν νομοσχέδιο εισάγει σύγχρονα εργαλεία και απαντά στα πραγματικά προβλήματα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξη κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network