Χατζηδάκης: Δεν υπήρξε αίτημα να μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιησεις την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Επικρατείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικων και Περιβάλλοντος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Στο στιγμιότυπο ο υπ. Αναπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράους μετά το τέλος της σύσκεψης. 
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιησεις την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Επικρατείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικων και Περιβάλλοντος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Στο στιγμιότυπο ο υπ. Αναπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράους μετά το τέλος της σύσκεψης. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Σε διάψευση δημοσιεύματος πως 11 πολυεθνικές ζήτησαν μείωση του κατώτατου μισθού για να επενδύσουν στην Ελλάδα προχώρησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Διαβάστε τι δήλωσε

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από δημοσίευμα που ήθελε έντεκα πολυεθνικές να κάνουν λόγο για μισθούς 300 ευρώ προκειμένου να επενδύσουν την Ελλάδα και τη δική τους διάψευση , και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης διαψεύδει πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

"Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση" διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha επί του δημοσιεύματος που αφορά στη συνάντησή του με εκπροσώπους των πολυεθνικών και σύμφωνα με το οποίο διατυπώθηκε αίτημα από εκπρόσωπο πολυεθνικής εταιρείας από το εξωτερικό που ειδικεύεται στα ζυμαρικά για μείωση του κατώτατου μισθού.

Με αυτή την αφορμή η Barilla Hellas επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

"Είναι τουλάχιστον λυπηρό, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολυεθνικές ή εγχώριες, δίνουν τη μάχη τους όχι μόνο για να διατηρήσουν αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ενισχύοντας την ανάπτυξη, να λοιδορούνται μέσα από ανεύθυνα και ψευδή δημοσιεύματα που αποπροσανατολίζουν τις προσπάθειες ανασύνταξης της οικονομίας της χώρας" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολυεθνικές: Δεν ζητήσαμε μείωση μισθών για να επενδύσουμε

Μισθούς στα 300€ για να επενδύσουν στην Ελλάδα, ζήτησαν 11 πολυεθνικές

SHARE: