Χουλιαράκης: Πρώτο μέλημα μας η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας

Συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Ισολογισμού και του Απολογισμού του Κράτους για το έτος 2015. Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017(EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Ισολογισμού και του Απολογισμού του Κράτους για το έτος 2015. Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017(EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο αν. υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η παιδική φτώχεια αποτελεί το Νο1 πρόβλημα στη χώρα. Διαβεβαίωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα και ο Προϋπολογισμός του 2018 θα συμβάλουν στην αντιμετώπισή της

Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας αναγνωρίζοντας ότι τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν το ζήτημα ως το «νούμερο 1» πρόβλημα της χώρας.

Σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χουλιαράκης παρέπεμψε στα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι το 2016 το 36% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμετώπιζε κίνδυνο φτώχειας ή σοβαρών υλικών στερήσεων. «Η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση της Ευρωζώνης και στην τρίτη χειρότερη της ΕΕ σε αυτό τον τομέα» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτού του κορυφαίου ζητήματος.

ADVERTISING

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το κοινωνικό μέρισμα που ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά και ο Προϋπολογισμός του 2018 στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα. «Το κοινωνικό μέρισμα μειώνει τη φτώχεια κατά 1,4%» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, όμως, ότι και Προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα: α) ενισχύονται τα οικογενειακά επιδόματα κατά 160 εκατ. ευρώ, β) χρηματοδοτούνται επιπλέον τα σχολικά γεύματα με 50 εκατ. ευρώ και γ) επεκτείνονται τα προγράμματα παιδικών σταθμών κατά 30 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε, μάλιστα, ότι η παιδική φτώχεια συνδέεται με το άλλο κόρυφαίο πρόβλημα, την ανεργία, γιατί παρουσιάζεται κυρίως στις οικογένειες όπου δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν υπάρχουν «εύκολες λύσεις και δωρεάν λύσεις» και σημείωσε ότι οι πόροι για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας πρέπει να εξευρεθούν από άλλους τομείς. «Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις φοροαπαλλαγές ή γιατί επιμένει οριζόντια στην περικοπή των δημόσιων δαπανών» σχολίασε.

SHARE:

24Media Network