Credit Suisse: Κανονικά θα δώσει μπόνους και αυξήσεις που έχει υποσχεθεί στα στελέχη της

Credit Suisse: Κανονικά θα δώσει μπόνους και αυξήσεις που έχει υποσχεθεί στα στελέχη της
Credit Suisse iStock

Θα συνεχίζει να μοιράζει μπόνους και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της η Credit Suisse, όπως είχε προγραμματιστεί φέτος, μία ημέρα μετά την καταναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Κανονικά θα λάβουν φέτος τα μπόνους και τις αυξήσεις μισθών οι εργαζόμενοι της Credit Suisse, όπως είχε προγραμματιστεί φέτος, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα εξαγοράστηκε από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, τη UBS Group AG έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Λίγο αφότου ο ελβετικός δανειστής σώθηκε από τη χρεοκοπία το βράδυ της Κυριακής (19/03), ο πρόεδρος Άξελ Λέμαν και ο διευθύνων σύμβουλος Ούρλιχ Κέρνερ καθησύχασαν τους υπαλλήλους σε ένα σημείωμα ότι θα πληρωθούν κανονικά την Παρασκευή.

“Θα καταβάλλουμε μισθούς και μπόνους, όπου εκκρεμούν, με βάση το ήδη συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα [και] θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε μπόνους απόδοσης το 2023 για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις”, ανέφεραν οι δύο άνδρες σε ένα εσωτερικό email, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

“Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και οι ήδη ανακοινωθείσες αυξήσεις μισθών θα εξακολουθήσουν να ισχύουν από τον Απρίλιο του 2023. Παραμένει εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσετε να έρχεστε στο γραφείο ή να εργάζεστε όπως έχετε συμφωνήσει” προστίθεται στο σημείωμα.

Ωστόσο, το προσωπικό αναμένεται να χάσει σημαντικά ποσά ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ενώ η εξαγορά από την UBS δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2023.

Το σημείωμα του Λέμαν και του Κέρνερ αναφέρεται, επίσης, πως θα ισχύσει κανονικά το πρόγραμμα “προκαταβολικών βραβείων μετρητών” της Credit Suisse, το οποίο ξεκίνησε το 2022 σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την έξοδο του κορυφαίου προσωπικού προς τους αντιπάλους.

Στο πλαίσιο του συστήματος, οι διευθυντές και οι διευθύνοντες σύμβουλοι που κερδίζουν περισσότερα από 250.000$ πληρώνονταν ένα μεγαλύτερο μέρος των μπόνους τους αμέσως σε μετρητά, μειώνοντας το ποσό που καταβλήθηκε σε αναβαλλόμενο απόθεμα. Ωστόσο, θα έπρεπε να δώσουν πίσω κάποια από τα χρήματα εάν έφευγαν εντός τριών ετών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα