Δασκαλόπουλος: Καμία περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ

Δασκαλόπουλος: Καμία περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ

Στις οικονομικές προοπτικές της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Τι σχολίασε για τις συνέπειες εξόδου της χώρας από το ευρώ και τις απολύσεις στο δημόσιο

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει σήμερα πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, χωρίς ωστόσο, όπως επισήμανε, να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη η απάντηση ήταν "δεν ξέρω" αλλά και ότι "αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε και δεν πρέπει να το διανοούμαστε".

Και για το μέλλον της ΕΕ είπε μεν ότι είναι αβέβαιο αλλά και ότι θεωρεί πως θα επιβιώσει επειδή η επένδυση που έχει γίνει στην Ένωση είναι πολύ μεγάλη. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση για την προοπτική απολύσεων στο Δημόσιο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως η τρόικα δεν θέλει "κεφάλια" αλλά σοβαρές ενδείξεις πως είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε τέλος σημαντικό πλήγμα την αποχώρηση των ελληνικών επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, ενώ για τη διαιτησία τόνισε ότι η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής αποτελούσε στρέβλωση που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα.

SHARE:

24Media Network