Δεν συμμετέχει η Marfin

Δεν συμμετέχει η Marfin

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Marfin Egnatia Bank στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Marfin Egnatia Bank στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας σε Ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΤΟΕ για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. 

“Έχουμε ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια και μετόχους να μας στηρίζουν εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη στο μέλλον”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ενισχύει την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά τις ανάγκες ορισμένων τραπεζών να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να έχει ανακοινωθεί το σχέδιο στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη της ΟΤΟΕ.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας ευρείας αποδοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να γίνουν υπερβάσεις, θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουν και να επιτευχθεί μια ευρεία συναίνεση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ο όμιλος της τράπεζας της Marfin είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μείωση των περιθωρίων κέρδους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

Αναφερόμενος στη κριτική που γίνεται στις τράπεζες ότι παρουσιάζουν υπερκέρδη ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι δεν τα κέρδη θα πρέπει πάντα να υπολογίζονται και να εκτιμώνται σε συνάρτηση με τα συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα